Escaldes basteix l’estiu cultural a partir d’espais i activitats “inventades” arran de la pandèmia

El ‘Colors de Música’, que s’inicia aquest dimecres i el ‘Sabors d’Estiu’, que anirà del 26 d’agost al 4 de setembre, sumen una cinquantena d’actuacions de música, dansa, art i tradicions

Anna Garcia i Valentí Closa han presentat el cicle.
Anna Garcia i Valentí Closa han presentat el cicle. Toni Solanelles

“Hem guardat coses que ens havíem inventat per la pandèmia, i que van tenir tant d’èxit, que van agradar tant la població”, que s’han decidit mantenir en la programació cultural estiuenca a Escaldes. De fet, sobre espais com els entorns del Prat del Roure, el Parc de la Mola o la placeta d’Engordany, i d’activitats com la dansa o un pícnic al redós d’una actuació musical es basteix, en gran mesura, el ‘Colors de Música’ d’aquest 2022. Juntament amb el ‘Sabors d’Estiu’ sumen una cinquantena d’activitats culturals i fan arribar la programació fins al 4 de setembre.

La programació ara essencialment centrada amb el ‘Colors de Música’, que s’inicia aquest vespre a la plaça Coprínceps amb l’actuació dels dos darrers finalistes del Sax Fest i una representació de l’ONCA, ha estat presentada pel conseller de Vida Cultural del comú d’Escaldes, Valentí Closa, i la cap del servei de Cultura, Anna Garcia. Tots dos han posat de relleu les aliances que fan que festival de jazz a banda, que ja s’ha tancat, el ‘Colors de Música’ es pugui muntar per ‘només’ 19.000 euros o la vocació d’acostar la cultura a la gent i mirar d’involucrar tant com sigui possible artistes del país, hi resideixin o no.

El cicle, al qual shi destinen uns 19.000 euros, arrenca aquest vespre a la plaça Coprínceps amb l’actuació dels dos darrers finalistes del Sax Fest i una representació de l’ONCA

També Garcia i Closa han ressaltat, justament, el fet de treure profit a activitats -dansa al Parc de la Mola o pícnics musicals- i indrets que van agafar un major protagonisme o es van crear just durant la pandèmia per mirar de poder controlar més l’aforament i frenar la interactuació. Sortosament, ha remarcat la cap de Cultura, hores d’ara no cal seguir ni prohibicions ni recomanacions sanitàries i per tant s’espera que hi hagi encara molta més intensitat cultural aquest juliol i agost. Closa ha remarcat que l’any passat, en el conjunt d’activitats programades, hi van prendre part un total de 3.726 persones.

Anna Garcia ha explicat que el ‘Colors de Música’ parteix de tres grans eixos: dansa, música i art i tradicions. S’ha posat en relleu des de les col·laboracions amb l’ONCA o el Festival Sax Fest a les quatre sessions de dansa, els dilluns a partir de les 21.30 hores al Parc de la Mola, amb quatre projectes creats expressament per artistes del país. Aquest dissabte al vespre hi ha el muntatge ‘Memòries’ de l’Esbart Santa Anna ja englobat també en la festa major d’Escaldes i el 6 i 7 d’agost torna l’espectacle costumista ‘Turistes i banyistes’.

A la programació s’hi inclouen també activitats que es duran a terme, per exemple, al CAEE o a l’Espai Caldes. I Closa també ha remarcat que enguany, a través del bus a la demanda, es facilitarà l’accés a la placeta Engordany per poder acudir a aquells actes que s’hi facin. Més enllà de la programació concreta del ‘Colors de Música’, la cinquantena d’activitats per a l’estiu inclouen les incloses en el marc del ‘Sabors d’Estiu’, que es farà del 26 d’agost, ja clos l’anterior cicle, al 4 de setembre, i que enguany encara es farà a l’aparcament de davant de la plaça de l’Església.

Valentí Closa ha fet un altre apunt sense donar més pistes. El departament de Turisme del comú està preparant alguna actuació extra per intentar dinamitzar la part alta d’Escaldes, on no hi ha recintes -més enllà per exemple de les dues activitats que es preveuen a l’Espai Caldes- per dur-hi a terme actuacions i, a més, ha remarcat el conseller de Vida Cultural, a partir del setembre ja començaran els treballs en relació a la construcció del projecte Caldes.

Comentaris

Trending