Es traslladen els primers exemplars herbívors de Naturlandia a la reserva Wild Forest

Són els deu primers en deixar el parc i es tracta de tres cérvols, tres cérvols sika i quatre daines que s’han mobilitzat en dos vehicles condicionats

Sortida de deu animals herbívors de Naturlandia
Sortida de deu animals herbívors de Naturlandia Naturlandia

Els deu primers herbívors del parc d’animals de Naturlandia han sortit aquest mig dia cap al santuari català Wild Forest. Concretament, han sigut tres cérvols, tres cérvols sika i quatre daines que han deixat el país en dos vehicles condicionats per aquests tipus de trasllat.

Un grup de veterinaris especialitzats en fauna salvatge s’ha encarregat durant les darreres setmanes de fer el seguiment de l’estat de salut dels exemplars, i aquest dimecres s’han fet càrrec del seu transport, assegurant-se en tot moment el seu benestar. D’aquesta manera, un cop fets tots els tràmits burocràtics pertinents, els animals han sortit del país al voltant de les 15 h.

Des de Naturlandia asseguren que es fa un seguiment acurat de tot el procés, per controlar l’arribada i acollida dels animals i que tot sigui amb total garanties. En total han participat quatre veterinaris, un operari tècnic i els cuidadors del parc. Pel que fa a la nova llar dels animals, la propietària del santuari, Paola Calasanz, va iniciar un crowdfunding que aquest dimecres ha arribat a la seva fi. En total, ha aconseguit recaptar al voltant de 6.500 euros i Naturlandia ha aportat 3.500 euros per completar la campanya.

En relació a la resta d’herbívors que encara resten al parc i que són aproximadament una vintena, se seguirà treballant en el seu trasllat, seguint les recomanacions dels experts veterinaris. L’acord que ho farà possible es veurà materialitzat en les setmanes vinents. No obstant això, no hi ha una data fixada, ja que depèn de diversos factors externs, com les proves de salut dels animals o els tràmits administratius. Pel que fa als depredadors, d’altra banda, es continuen els tràmits i es podrà fer el trasllat en un breu termini de temps.

El director del parc, Xabier Ajona, ha declarat que tot i que hi ha un sentiment contradictori i estrany "perquè són animals que s'han criat aquí, i tenen un vincle molt fort amb el centre i els seus cuidadors. Però, la decisió de traslladar-los a altres emplaçaments, creiem que és la més encertada per als animals. Aquest és el primer pas en ferm que es fa per dibuixar la nova orientació turística, amb la posada en marxa de diferents activitats, totes elles relacionades amb un concepte d'oci a la natura, d'esport i de gastronomia de muntanya.”

 

Comentaris (1)

Trending