Encamp tanca un dels trams del Valira per poder fer tasques de desratització

Es tracta de l’accés al costat de supermercat Record, on s’ha detectat els darrers dies una presència notable d’aquests animals, i es vol evitar que els productes emprats puguin intoxicar alguns dels usuaris de l’espai, com ara nens o pescadors

La tanca que prohibeix l'accés.
La tanca que prohibeix l'accés. G. P.

El comú d’Encamp ha tallat durant uns dies un dels accessos al riu Valira d’Orient perquè la proliferació de rates a la zona ha obligat a realitzar tasques de desinfecció. Des de la corporació s’ha explicat que es tracta d’una mesura de precaució per evitar possibles intoxicacions amb el verí que s’ha emprat en el procés. A la vegada, s’ha volgut tranquil·litzar a la població, tot indicant que es tracta d’un problema puntual.

Que es van veure rates? Sí. En concret, a la zona ara tancada. Es tracta de l’accés a la llera del riu que hi ha al costat del supermercat Record II. Alguns veïns havien alertat de la presència dels animals i es va optar per impulsar les tasques per desratitzar.

Uns treballs, indiquen des del comú, que són habituals. El departament d’Higiene les va fent de forma periòdica per garantir la salubritat dels espais públics. En aquest cas, però, sí que s’ha optat per fer una actuació excepcional. Fonts de la corporació han deixat clar que, en tot cas, es tracta d’un problema puntual a la zona i no pas generalitzat a tot el poble que, a més, es confia resoldre amb aquesta intervenció.

Justament, el tancament de l’accés al Valira d’Orient s’ha fet per evitar que els productes emprats en la desratització de l’espai puguin afectar a les persones. I és que aquest tram del riu és molt freqüentat, tant per pescadors que aprofiten per practicar aquesta afició com per altres usuaris, infants inclosos. És, de fet, un dels punts d’entrada més senzilla a la llera del riu de tot el poble. S’espera que d’aquí uns dies es completin les tasques i es pugui aixecar la restricció.

Etiquetes

Comentaris

Trending