Encamp rep 'l'escombra de platí' per la recollida de residus i neteja viària

El premi ha reconegut, entre molts aspectes, el servei de WhatsApp engegat l'any passat i que ha suposat fins a 203 comunicacions entre ciutadans i comú, un 33 % de les quals per temes d'Higiene o Medi Ambient

El lliurament del premi s'ha fet de manera telemàtica.
El lliurament del premi s'ha fet de manera telemàtica. COMÚ D'ENCAMP

El comú d'Encamp ha rebut aquest dijous  de forma virtual el guardó de l'escombra de platí que reconeix la bona tasca feta en la recollida de residus i neteja viària a la parròquia, per part de l'Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient, Ategrus, membre de l'Associació Internacional de Residus Sòlids (ISWA)

El jurat ha valorat molts aspectes de la candidatura entre els quals, la utilització de vehicles híbrids i elèctrics per a les feines de recollida de residus, així com un tricompartimentat per a la recollida de tres fraccions diferents en estacions d'esquí i berenadors, reduint d'aquesta manera la despesa de temps i de carburant. La feina realitzada a partir de la bona planificació així com l'optimització de la gestió dels residus per tal que suposin una càrrega mediambiental mínima, entre molts altres aspectes. El que ha determinat el guardó d'enguany però, ha estat la posada en funcionament del servei de WhatsApp per a la notificació de les incidències, preguntes o demandes d'informació que posteriorment es gestionen, en una plataforma conjunta amb l'empresa concessionària del servei i són contestades als ciutadans pel mateix canal de comunicació.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, i el conseller d'Higiene, Medi Ambient i Agricultura, André Riba, han agraït la bona feina que tot l'equip comunal realitz  set dies a la setmana i 365 dies a l'any. La cònsol major ha destacat que "ha estat un encert posar en funcionament el servei de WhatsApp per temes de recollida de residus". El comú ha rebut en els sis mesos de funcionament del servei i fins a dia d'avui, un total de 203 consultes, demandes d'informació o incidències, 67 (33%) de les quals corresponents al departament d'Higiene, Medi Ambient i Agricultura.

El comú ha recordat que el servei de WhatsApp atén i informa de tot tipus de consultes. Pel que fa a la recollida de residus, enguany totes les parròquies han tirat endavant la campanya 'Reciclem bé' per a millorar la qualitat de la recollida selectiva. En paraules de la cònsol major el repte que ens marquem de manera més immediata "és millorar la recollida de voluminosos, ampliant la informació per als veïns i veïnes, senyalitzant els punts de recollida i evitant que en cada punt de recollida s'acumulin andròmines tots els dies de la setmana que generen mala imatge i una molèstia per als veïns".

El veredicte s'ha donat a conèixer aquesta setmana, i l'acte d'entrega del guardó s'ha fet en format virtual per motius sanitaris a través d'una connexió telemàtica en la que hi ha estat present la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, així com altres consellers del comú membres de la comissió d'Higiene, Medi Ambient i Agricultura, i la directora del departament, Vanessa Carrascosa. El comú ja va rebre el guardó de l'escombra de plata l'any 2010 i l'escombra d'or el 2014, passos indispensables per optar a la de platí, que ja va rebre per primera vegada el 2018.

Etiquetes

Comentaris

Trending