Encamp redueix a la meitat la cessió urbanística econòmica per fomentar l’habitatge de lloguer

Fins ara l’aportació que s’havia de fer era del 10% i si el plenari comunal ho aprova, que no es preveu pas que sigui el contrari, passarà a ser del 5% en el cas del lloguer residencial

Vista general d'Encamp.
Vista general d'Encamp. ARXIU

Del 10% al 5%. El comú d’Encamp té previst reduir a la meitat la cessió econòmica obligatòria en matèria urbanística sempre que el terreny que hi vagi associat sigui destinat a la construcció d’habitatges plurifamiliars destinats exclusivament a lloguer residencial permanent. La qüestió es debatrà aquest dijous en sessió de consell a proposta de la majoria demòcrata-liberal.

Amb aquesta iniciativa el comú vol donar resposta a les preocupacions dels ciutadans relatives a l’accés a l’habitatge de lloguer tot incentivant la construcció de nous habitatges amb la característica de ser destinats al lloguer residencial per a famílies. Actualment el pla urbanística (POUP) preveu una cessió econòmica del 10% i amb l’ordinació que s’aprovarà es reduirà al 50%. L’ordinació el que fa es instrumentalitzar un ajut del 50% que es liquidarà en el mateix moment de satisfer l’import corresponent a la cessió econòmica, aplicant el descompte simultàniament. L’ordinació preveu també els mecanismes per evitar canvis en el futur i que aquests habitatges siguin destinats a una altre ús, ja que els beneficiaris de l’ajut haurien de restituir l’import subvencionat incrementat amb els interessos corresponents.

La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, ha explicat “aquesta és una de les propostes que l’actual majoria portàvem al programa per tal de posar les facilitats necessàries des de l’administració comunal per resoldre una part del problema de l’accés a l’habitatge que tenim al país”. Mas ha afegit que “tot i que Encamp no és la parròquia més afectada pel preu de l’habitatge, es detecta la necessitat d’incrementar el parc d’habitatges de lloguer” i per tant amb aquesta mesura el que fem és “generar un incentiu perquè el cost de la construcció d’habitatge plurifamiliar de lloguer permanent sigui mes baix i més atractiu”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending