Encamp redueix un 50% la il·luminació de Nadal per estalviar electricitat

Es col·locarà decoració només a punts cèntrics com les avingudes o la plaça Sant Miquel, al mateix temps que a les zones urbanes s’apaga un de cada dos fanals i a les exteriors, un de cada tres

Acte d'encesa de les llums de Nadal a Encamp l'any passat.
Acte d'encesa de les llums de Nadal a Encamp l'any passat. COMÚ D'ENCAMP

El comú d’Encamp ha aprovat aquest dijous el conveni que signarà, conjuntament amb la resta de corporacions parroquials i el Govern, per impulsar l’estalvi energètic al país, amb l’objectiu de reduir el consum elèctric en un 15%. En aquest sentit, la cònsol, Laura Mas, ha avançat que ja s’ha reduït el nombre de fanals encesos i que, a més, hi haurà una considerable retallada, del 50%, pel que fa a l’enllumenat de Nadal.

Ras i curt, enguany aquesta decoració es limitarà de forma clara. A diferència d’hiverns anteriors, quan s’arribava amb més o menys elements d’il·luminació a gairebé totes les zones de la parròquia, aquest cop la voluntat és que l’electricitat que es gasti es redueixi a la meitat. I això suposa que a Encamp tot just hi haurà llums a la zona més cèntrica, la més propera a la plaça Sant Miquel i a alguns trams de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand.

També hi haurà limitacions al Pas de la Casa. En aquest cas, només s’instal·laran llums als entorns de l’església, l’avinguda d’Encamp i els carrers Major i Sant Jordi.

L’enllumenat de Nadal, però, és només un dels àmbits on es passa la tisora. El comú també ha començat a disminuir la despesa en els fanals. A les zones urbanes, està en funcionament només un de cada dos. I als exteriors, un de cada tres. A banda, s’ha reduït la intensitat i s’està impulsant el canvi del tipus de làmpades per leds. Als aparcaments públics a l’aire lliure també s’ha disminuït el consum.

Mas ha explicat que “hem demanat a tots els empleats públics un esforç i un major grau de conscienciació per aconseguir implementar aquestes mesures” i per tant, s’ha fet una acció comunicativa en aquesta direcció. A la vegada, també es demana “a tots els ciutadans un grau elevat de comprensió i cooperació perquè la necessitat de reduir el consum energètic és de país”.

20221021 MESURES ESTALVI ENERGIA COMU ENCAMP  1

Comentaris (2)

Trending