Encamp ofereix cinc sessions formatives per ajudar les empreses de la parròquia a modernitzar-se

Les “píndoles telemàtiques”, que començaran el 5 de maig i seran gratuïtes per als comerços i negocis, sorgeixen del pla de reactivació i han estat demanades pel mateix teixit econòmic

Nino Marot i Miquel Alís han presentat la iniciativa.
Nino Marot i Miquel Alís han presentat la iniciativa. Comu d'Encamp

El comú d’Encamp oferirà als comerciants i empresaris de la parròquia la possibilitat de participar en unes formacions telemàtiques -“píndoles” les han anomenat- per ajudar-los a modernitzar i digitalitzar els seus negocis. La iniciativa es durà a terme durant el maig i serà gratuïta. Només caldrà inscripció prèvia. El projecte ha suposat una inversió per al comú d’uns 2.700 euros.

Les “píndoles telemàtiques” viuran el seu tret de sortida el 5 de maig i es faran cada dues setmanes fins al juny. Seran cinc sessions centrades en aspectes com l’ús d’eines informàtiques, com fer més eficient la gestió documental d’una empresa o automatitzar processos, entre altres. Cada sessió tindrà una durada de dues hores i seran gratuïtes, tot i que caldrà inscripció prèvia.

El conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, ha explicat que la iniciativa s’emmarca tant en el pla de reactivació com les accions centrades a ajudar el teixit econòmic davant la crisi provocada per la Covid-19. De fet, ha remarcat que “són una demanda de les mateixes empreses”. Al seu entendre, “són moments complicats i justament per això cal apostar per la modernització i la digitalització”. Amb les píndoles, “posem a disposició dels negocis a qui, per la seva mida, els pot costar més, que puguin accedir a aquests recursos”.

En una línia similar s’ha expressat el director del departament d’Administració i també coordinador de reactivació econòmica del comú, Miquel Alís. “Hi ha la necessitat d’acompanyar empresaris i negocis de la parròquia en un procés de millora que a la vegada ajudi a fomentar la innovació”, ha destacat.

Les formacions tindran una durada de dues hores. Caldrà una inscripció prèvia però seran gratuïtes. Des del comú s’ha destinat una partida de 2.696 euros i l’encàrrec s’ha fet a una empresa, justament, de la parròquia.

Comentaris

Trending