Encamp obre la convocatòria del XIII Premi de narrativa fantàstica i de terror

El termini d’admissió de treballs finalitza el 19 de novembre i es preveuen quatre categories amb premis de lots de llibres i fins a 600 euros per als adults

20221119 premi narrativa terror 2022 ComúEncamp
20221119 premi narrativa terror 2022 ComúEncamp

Encamp ja ha obert la convocatòria del XIII Premi de narrativa fantàstica i de terror. Podran participar els residents a Andorra i a les comarques de la Cerdanya i l’Alt Urgell. Les persones interessades en el certamen tenen fins al 19 de novembre per presentar les seves obres. Els premis seran lots de llibres i fins a 600 euros per a la categoria d’adults.

L’edició 2021 del premi, va comptar amb un rècord de participació, des que es va iniciar el certament, acollint un total de 105 relats (66 en la categoria de joves, 31 en la d’adults i 8 en la d’infants). El conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz, ha desitjat que “esperem que enguany assolim xifres tan bones com les de l’any passat”.

Pel que fa a les bases del concurs, l’extensió dels treballs escrits, que han de ser narracions inèdites i correctament escrites en català, ha d’estar compresa entre dos i cinc pàgines per les categories infantils i cadets, i entre tres i sis pàgines per les categories de joves i adults, per una sola cara, a doble espai, amb mida 11 i tipus de lletra ‘Times New Roman’. S’admetran un màxim de tres relats per persona. Hi haurà quatre categories, infants - de 6 a 11 anys -, cadets - de 12 a 14 anys -, joves – de 15 a 17 anys - i adults - a partir de 18 anys.

Les narracions s’han de presentar en un sobre tancat amb el títol del treball, que a la vegada contindrà un sobre més petit amb les dades personals de l’autor (nom i cognoms, edat, adreça i parròquia, telèfon i correu electrònic). Els treballs s’hauran d’entregar a la Biblioteca Comunal d’Encamp, al passeig de l’Alguer s/n, o bé, a la Biblioteca Comunal del Pas de la Casa, a l’avinguda del Consell General, s/n. També es pot fer per correu electrònic a biblioteca@encamp.ad, adjuntant dos arxius en PDF, un amb el relat i l'altre amb les dades personals del participant. No s’admetran arxius que no es presentin en format PDF.

Un cop rebuts els relats, es penjaran al web del Comú d’Encamp per fer-ne difusió. El jurat estarà format per personal de les biblioteques comunals i escriptors del país, concretament Iñaki Rubio, Núria Gras i Elisabet Zorita. Es podrà declarar desert algun dels premis si, al seu criteri, no s’assoleix la qualitat convenient.

Pel que fa als  premis, en les categories infants i cadets els tres relats guanyadors obtindran un lot de llibres. Els joves seran premiats amb 350 euros per al primer premi i 250 i 100 euros per al segon i el tercer. Finalment, en la categoria d’adults, hi haurà un primer premi de 600 euros, i un segon i un tercer de 350 i 200 euros.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending