Encamp inverteix 40.000 euros en una fira que ha de ser “un aparador” per empreses i comerços

El conseller de Reactivació Econòmica, Nino Marot, defensa que l’esdeveniment que tindrà lloc el cap de setmana “donarà visibilitat” al teixit econòmic i deixa clar que la intenció és repetir-lo en anys posteriors

La fira ha estat presentada aquest matí.
La fira ha estat presentada aquest matí. G. P.

El comú d’Encamp confia en el bon resultat de la primera edició de l’Enfira’t, la fira multisectorial que se celebrarà el cap de setmana vinent. L’objectiu és donar visibilitat a les empreses de la parròquia. L’esdeveniment ha suposat una inversió de 40.000 euros i comptarà amb 70 estands i 12.000 metres quadrats repartits per tot el poble. El conseller de Reactivació Econòmica, Nino Marot, s’ha mostrat convençut que “serà un bon aparador” per a les empreses i ha deixat clar que ja es té la intenció de repetir.

La fira tindrà lloc el cap de setmana vinent i comptarà, estands a banda, amb tota una sèrie d’activitats impulsades pel mateix comú i per les entitats participants. Paral·lelament, els museus de la parròquia (Electricitat, Casa Cristo i Automòbil) oferiran jornades de portes obertes amb activitats per a tots els públics organitzades per les mateixes entitats de la parròquia. Els espais es repartiran per diferents zones del poble, des de la plaça dels Arínsols al pati de l’escola francesa, passant pel Complex Esportiu i el carrer del Prat Gran, entre altres

“L’objectiu és donar visibilitat als comerços i les empreses, tot i que també hem aprofitat per incloure altres entitats”, ha explicat Marot. “Creiem que serà un molt bon aparador per a tot el teixit empresarial”, ha indicat. Per això, s’ha mostrat convençut que “si repetim, creixerà exponencialment el nombre d’expositors”. De moment, n’hi haurà 70, molt per sobre dels 20 marcats en el seu moment com a mínim per tirar endavant la fira.

El Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp.

Relacionat

Satisfacció al comú d’Encamp per la participació en la primera fira multisectorial

Marot ha volgut destacar, justament, el fet que han superat de llarg aquest mínim, quan “per les empreses no és senzill moure’s o muntar els estands i tot just és el primer cop”. Per tant, per aquesta banda, ja hi ha “una gran satisfacció”. Falta ara veure l’altra cara: l’assistència. Des del comú es prefereix no fer cap previsió. “Posarem comptadors en llocs estratègics per fer balanç, però hem de ser conscients que és pont, tot i que també pot ajudar el fet que els nens de primària ja hauran començat l’escola i que no hi ha cap altre gran acte contraprograma”, ha indicat el conseller.

El comú ha invertit uns 40.000 euros en la iniciativa, a la qual es vol donar continuïtat de cara al futur. “Hem treballat de valent per fer la millor fira que hem pogut, sabent que és el primer cop. Tot això ens ha de donar un rodatge”, ha indicat. També ha apuntat e “és un molt bon projecte que requereix una feina important; si podem ajudar a les empreses i tenir un cap de setmana ple de gom a gom, que també beneficiarà altres sectors, clar que repetirem”.

A banda, també es treballa en altres accions per donar suport al teixit econòmic de la parròquia. En poques setmanes ha d’estar enllestida una guia d’empreses que té la mateixa filosofia: ajudar que la gent conegui les empreses i els negocis existents tant a Encamp com al Pas de la Casa.

Comentaris (4)

Trending