Encamp inclou en la tramitació electrònica totes les gestions per demanar llicències d’urbanisme

La fórmula estarà disponible a la web del comú a partir de dilluns vinent i vol “facilitar els processos administratius” al ciutadà per fer-los més “eficients”

La seu del comú d'Encamp.
La seu del comú d'Encamp.

Pas endavant del comú d’Encamp en la implementació de l’administració electrònica. La corporació ha informat que, a partir del pròxim dilluns, aquelles persones, siguin físiques o jurídiques, que hagin de tramitar una llicència urbanística, ho podran fer de forma telemàtica. Tot el procés es podrà completar a través d’internet, des de la sol·licitud fins a la comunicació de la resolució.

Així, tots els tràmits vinculats a aquest àmbit, un total de 18, s’incorporaran a la web del comú des del dia 21. Totes es podran fer íntegrament de forma telemàtica. D’aquestes, una, la de llicències d’obres menors, ja es podia realitzar digitalment des del 2022. Llavors, es van registrar fins a 229 demandes.

Segons s’explica en un comunicat, “la incorporació telemàtica d’aquestes sol·licituds s’emmarca en el projecte de digitalització i ampliació de la tramitació electrònica que s'està duent a terme des del comú d’Encamp”. Així, es vol “facilitar els processos administratius als ciutadans perquè puguin fer les tramitacions sense haver-se de desplaçar, guanyant en servei i eficiència”.

Es recorda que, per poder efectuar aquestes gestions via internet, cal disposar de certificat electrònic. Aquest es pot demanar directament al comú si s’és persona física. Si s’actua com a representant d’una societat, aquest s’ha de demanar al Govern. Pel que fa als col·legis professionals, hauran de presentar la documentació en format digital (en PDF), signats i, si escau, visats electrònicament. En el comunicat també s’avança la voluntat d’informar l’Associació de Contractistes d'Obres d'Andorra (ACODA) i als col·legis professionals del país de la nova metodologia de tramitació telemàtica i de la documentació que cal aportar per dur a terme les llicències urbanístiques.

Comentaris

Trending