Encamp encarrega l’estudi d’impacte ambiental del futur ‘Bany de l’Ossa’

El comú avança en el projecte del nou parc les obres del qual es volen iniciar aquest any i es confia que pugui estar enllestit a finals del 2022

Simulació de com serà el futur parc d'Encamp.
Simulació de com serà el futur parc d'Encamp.

El comú d’Encamp ha fet un pas més en el projecte de construcció del nou parc del poble, el ‘bany de l’Ossa’. La corporació ha encarregat l’estudi d’impacte ambiental que ha de garantir que el futur espai lúdic garanteix la protecció del medi a la zona on s’ubicarà. Paral·lelament, cal recordar, es treballa amb els arquitectes guanyadors del concurs d’idees per adaptar la idea escollida al pressupost global previst, d’uns sis milions d’euros.

A poc a poc, el comú va avançant amb el projecte que ha de culminar a finals del 2022 amb la inauguració del nou parc del poble, que substituirà el Prat Gran, ara ja en procés, molt avançat, d’enderrocament. Després de seleccionar la idea guanyadora, el ‘Bany de l’Ossa’, presentada pels arquitectes Lluís Ginjaume i Gerard Veciana, amb qui ja es treballa per presentar els plans tècnics definitius, toca ara garantir que l’espai és respectuós amb el medi.

Així, s’ha adjudicat l’estudi d’impacte ambiental que ha de determinar si es compleix la normativa per protegir la natura i, en tot cas, indicar quines modificacions serien necessàries per fer-ho. El treball s’ha encarregat a l’empresa Euroconsult. Costarà un total de 2.821,50 euros i l’adjudicació s’ha fet de forma directa.

S’espera que el treball estigui enllestit en unes setmanes. La intenció del comú és poder tancar també el projecte definitiu del ‘Bany de l’Ossa’, que estarà situat a cavall de les parcel·les del Prat Gran de l’Areny i del Prat del Gelmà, en breu i, d’aquesta forma, que les obres puguin licitar-se, adjudicar-se i començar al llarg del segon semestre d’aquest any.

Etiquetes

Comentaris

Trending