Encamp dona continuïtat al servei de bus a demanda durant quatre anys més

El comú preveu un servei d’entre 12 i 14 hores els dies laborables, en funció de les necessitats que es detectin, un cop constatat el bon funcionament de la prova pilot engegada al febrer

El bus a la demanda d'Encamp en una de les seves parades a Hort de Godí.
El bus a la demanda d'Encamp en una de les seves parades a Hort de Godí.

La prova pilot del servei de bus a demanda a Encamp, l’Uclic, ha convençut el comú. Per això, des de la corporació s’ha engegat el procés per contractar l’empresa que es faci càrrec del transport interurbà al poble a partir del setembre. Haurà d’estar disponible 12 o 14 hores els dies laborables, segons les necessitats. El contracte es preveu per un any, amb renovacions fins a quatre.

Des de la corporació s’ha valorat positivament el funcionament del servei en aquests primers mesos. Per tant, se li vol donar continuïtat. Ara, de forma definitiva. Per això, s’ha licitat el concurs que ha de servir per contractar l’empresa que s’encarregui del transport a demanda al poble d’Encamp a partir del 5 de febrer de l’any vinent, quan finalitza l’actual prova pilot.

En les darreres setmanes, doncs, s’ha de fer tot el procés. El comú preveu contractar l’empresa per un període inicial d’un any. Tot i això, aquesta relació, si es considera que el servei es presta de forma correcta, es podrà ampliar anualment fins a un màxim de quatre exercicis. És a dir, si res es torça, l’empresa guanyadora hauria d’encarregar-se de l’Uclic encampadà fins a inicis de febrer del 2026.

El bus a la demanda d'Encamp en una de les seves parades a Hort de Godí.

Relacionat

Encamp posa en funcionament la prova pilot del bus a la demanda

El comú té al cap dues opcions per als horaris del servei. Per un costat, 12 hores diàries en les jornades laborables (de set del matí a les tres de la tarda i de les cinc a les nou del vespre). Per l’altra, ampliar-la fins a catorze, fent-lo funcionar també entre les tres i les cinc. La corporació podrà canviar d’una a l’altra en funció de les necessitats, sempre avisant amb un mes d’antelació l’empresa concessionària. Pel que fa als horaris de caps de setmana i festius, aniran de les deu a la una del matí i de les quatre a les nou de la tarda.

El concurs estableix que la gestora de l’Uclic haurà una asseguradora que cobreixi les víctimes o danys que puguin produir-se en cas d’accident dels vehicles. Caldrà garantir un mínim de 150.000 euros en cas d’una persona morta i de 300.000 per incapacitat total o parcial. I fins a un milió per cobrir els desperfectes materials que es puguin generar en un hipotètic sinistre.

A l’hora de decidir entre les ofertes presentades, la proposta econòmica serà l’aspecte crucial. Comptarà en el 70% de la nota de cada licitant. També es valorarà l’experiència en serveis similars (10%), la proposta de control dels usuaris (10%) i els equipaments opcionals que es vulguin incloure, com ara si s’ofereix WIFI als viatgers o si els vehicles són híbrids o elèctrics (10%).

El concurs s’ha obert a i les empreses que vulguin fer propostes disposen de temps fins el 9 de desembre. Posteriorment, el comú haurà de valorar-les i prendre la decisió definitiva. Tot amb prou temps perquè el guanyador pugui oferir el servei a inicis de febrer.

Comentaris (2)

Trending