Encamp posa en funcionament la prova pilot del bus a la demanda

El bitllet senzill tindrà un cost d’1 euro i estarà compost per un únic vehicle de 8 places que connectarà tots els nuclis urbans de la parròquia

El bus a la demanda d'Encamp en una de les seves parades a Hort de Godí.
El bus a la demanda d'Encamp en una de les seves parades a Hort de Godí.

Encamp ha estrenat avui el seu bus a la demanda que costarà un euro el bitllet senzill. Durant un any estarà en fase de prova on s’avaluarà el disseny inicial que inclou un únic vehicle i tres franges horàries en dies laborables i dos, més àmplies, els festius i caps de setmana. La voluntat de la corporació és oferir el servei per fer més sostenible la mobilitat a la parròquia.

Amb 56 parades i amb la voluntat “d’unir els diferents nuclis de la parròquia”, el comú d’Encamp ha posat aquest matí en marxa l’Uclic el bus a demanda de la parròquia, donant resposta a “a l’associació de la gent gran i al consell d’infant”, com ha concretat la cònsol major encampadana, Laura Mas. Un nou servei que, com ha ressaltat el conseller d'Infraestructures i Manteniment, Xavier Fernández, “va destinat a tots els ciutadans de la parròquia” amb l’objectiu que “s'utilitzi menys el vehicle particular".

De moment i fins al febrer del 2023, la prova ha de servir per avaluar la seva acceptació, horaris i punts d’estacionament. En aquest sentit, Fernández, ha indicat que estarà operatiu els dies laborables en tres franges horàries: de 7.30 a 9.30, de 13 a 15 i de 17 a 21. Per la seva part, els caps de setmana i festius el seu funcionament serà de 10 a 13 hores i de 16 a 21. Una primera graella que s’ha fet mirant serveis similars i que ja estan en funcionament en altres parròquies. Les reserves es poden fer a l’aplicació de l’Uclic, per la seva web o al telèfon 775 034.

Aquest bus a la demanda, però, no serà gratuït. Com ha recordat Fernández, el preu del bitllet senzill és d’1 euro, mentre que també hi ha disponibles de diferents abonaments en què el preu variarà en funció dels viatges comprats. Per aquells que disposin de la targeta magna i menors de 12 anys tindran el servei gratuït, mentre que els que tinguin el carnet jove o un abonament de transport nacional tindran un 50% de descompte.

La prova pilot es durà a terme per un bus reduït, de set places i el conductor, “per poder arribar a tot arreu”. En aquest sentit, el conseller ha subratllat que “tenim molts carrers que acaben amb un cul de sac i això vol dir que amb un vehicle gran no podrien girar”. Un vehicle que en un inici no està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, però, com han puntualitzat des de la corporació, en cas que sigui necessari “el comú posarà a la seva disposició per poder portar aquesta gent al seu destí”.

Qui tampoc s’ha perdut aquesta estrena ha estat el director gerent de Feda Solucions, Ivan Mora, i que ha estat l’encarregat de proporcionar l’aplicació per dur a terme la reserva. Precisament ha volgut destacar que l’eina permet fer una “programació diària” i que “el bus només surti si hi ha reserves”, sent així un mètode de transport "sostenible, gastant menys energia i contaminant menys el nostre planeta".

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending