Encamp defensa que neteja amb “rapidesa” els espais on es detecta que s’ha fet botellot

El conseller d’Higiene, Andreu Riba, remarca que la parròquia “és molt gran” i amb molts possibles espais on fer aquesta activitat, fet que dificulta la tasca de control i vigilància del servei de circulació

Restes de botellot aparegudes dimarts al matí a les Bons.
Restes de botellot aparegudes dimarts al matí a les Bons.

El comú d’Encamp ha volgut defensar que s’actua amb rapidesa per netejar aquells espais on es produeixen botellots a la mínima que es té constància. Es lamenta, però, que aquestes activitats són habituals i que són complicades de controlar en una parròquia “molt gran” i amb molts possibles llocs de trobada. De fet, es posa en relleu que hi ha nits, especialment durant celebracions com les d’aquests dies, on s’ha trobat aquestes accions a diferents punts.

Així ho ha explicat a Altaveu Andreu Riba, conseller de Medi Ambient, Higiene i Agricultura de la corporació. “A la mínima que hi ha festa, malauradament, això està de moda i es fa”, ha apuntat. També lamenta que “el que seria desitjable, com a mínim, ja que ho fan, que amb la mateixa bossa que porten la beguda després s’enduguin la brossa”.

Això, però, no passa. I aquests dies són diversos els punts del poble que han aparegut amb restes de botellots. Les Bons, un; però hi ha d’altres. En tot cas, Riba deixa clar que “els equips de neteja són gent voluntariosa i s’actua ràpidament”. Ara bé, també cal tenir en compte que “és època de vacances i hi ha efectius que no hi són” i que “la parròquia és gran”.

Aquest segon punt és també un problema a l’hora de poder detectar aquestes activitats quan es fan. “Els agents de circulació vigilen, però no és senzill. Hi ha molts possibles llocs”, remarca el conseller, que també vol recordar que el dels botellots “és un problema que es viu a totes les parròquies”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending