Encamp creu que per a Saetde seria “més interessant” una nova concessió que no allargar l’actual

El cònsol menor, Jean Michel Rascagneres, posa en relleu que amb la disposició del pressupost el màxim d’explotació arribaria a 26 anys i, en canvi, amb el concurs es podrien aconseguir de 50 a 70 més

Rascagneres, durant l'acte de presentació de l'exposició de la candidatura pels Mundials del 2027.
Rascagneres, durant l'acte de presentació de l'exposició de la candidatura pels Mundials del 2027. G.P.

El comú d’Encamp considera que, per a Saetde, seria més interessant apostar per una nova concessió que no pas allargar l’actual, que finalitza el 2037. Aquesta segona opció és la que es permetria si s’aprova una de les disposicions contingudes al pressupost per al 2022. Per a la corporació, però, seria millor un nou acord per 50 o, fins i tot, 70 anys, que no la possibilitat d’ampliació continguda als comptes.

Així ho ha comentat el cònsol menor de la parròquia, Jean Michel Rascagneres. El mandatari ha indicat que, per ara, es continua treballant, com ja es fa des de temps enrere, en un nou concurs. D’aquesta forma, s’entén que es donaria molt més temps d’explotació de les pistes a canvi de garantir una sèrie d’inversions importants per a Encamp i el Pas de la Casa. “Entenem que aquesta opció és més interessant”, ha comentat.

Per ara, des de la corporació no s’han posat en contacte amb la societat explotadora de les pistes, Saetde, ni amb el seu màxim responsable, Joan Viladomat. Per tant, no saben si, en cas que s’aprovi la disposició, acabaria fent la demanda. Per això, es manté la feina en l’opció d’un nou concurs per a la concessió.

Aquest hauria de suposar, per una banda, la rescissió de l’actual, amb el corresponent rescabalament per a l’empresa. Per l’altra, un nou termini d’explotació -entre 50 i 70 anys en funció del càlcul de l’equilibri econòmic-. I això, ha volgut apuntar Rascageners, seria molt més temps del que Saetde podria obtenir ara si fes ús de la disposició. Entre els anys restants de la concessió actual i la pròrroga, que caldria encara calcular, tot just es podria arribar a uns 26 anys.  

Comentaris (4)

Trending