El PS critica el pressupost d’Encamp per massa dependència de les transferències de Govern

La cònsol Laura Mas esmenta els 34 milions invertits durant el mandat en millorar la parròquia mentre que David Rios opina que als comptes els hi manca contenció

Comentaris

La sessió de consell del comú d'Encamp ha servit per aprovat el pressupost.
La sessió de consell del comú d'Encamp ha servit per aprovat el pressupost. BRU NOYA

El comú d'Encamp ha aprovat el pressupost 2023 de 34,4 milions amb els vots en contra dels consellers socialdemòcrates que han dit que hi havia una manca de contenció i massa dependència de les transferències de Govern. La cònsol major, Laura Mas ha indicat que hi ha hagut projectes que s'han descartat per l'elevat cost.

Mas ha recordat que van ser un dels primers comuns l'any 2020 en aprovar el marc pressupostari del pressupost. "Ha estat un mandat molt atípic a causa de la pandèmia i hem prioritzat les inversions al Pas de la Casa", ha dit, i creu que s'ha fet una gestió raonable, responsable i prudent. A final de mandat s'hauran invertit 34 milions d'euros a la parròquia mentre que l'endutament només ha pujat en sis milions. Ha destacat la despesa en eficiència energètica. Un dels projectes de l'any 2023 serà el parc infantil de Bellavista i el pla de rehabilitació de les Bons.

El socialdemòcrata, David Rios ha dit que els 10 milions d'euros destinats a Prada de Moles no figuren al pressupost. Ha opinat que els comptes són més realistes que els d'altres anys i més prudent que el del 2022 "que ja vam criticar en el seu moment" i ha mostrat la seva preocupació pel que considera una "excessiva dependència de les transferències de Govern" ja que el 30% del pressupost prové de l'edifici administratiu de Prat de la Creu. També ha trobat a faltar un esforç de contenció, ja que gairebé tots els capítols pugen. Els consellers socialdemòcrates hi han votat en contra "però menys en contra que en altres ocasions", en paraules de Rios.

Mas ha contestat en referència a Prada de Moles que es farà l'adjudicació defintiva a principis de l'any vinent. "No es pot comptar fins que es faci l'adjudicació i la inversió és de sis milions d'euros i s'anirà pagant a mesura que es dugui a terme el projecte". Sobre les transferències de Govern ha explicat que el 60% dels ingressos arriben per diversos conceptes i que no són les transferències de Govern. Esther Vidal d'Agrupament Encampadà ha comentat que el pressupost ja s'havia treballat en comissió i que està en una línia continuista.

Tenint en compte la conjuntura econòmica actual, el comú ha decidit no augmentar els preus públics o taxes que fomenten aspectes socials o culturals ni tampoc els principals impostos com, per exemple, el foc i lloc, l’impost sobre la propietat immobiliària... La resta de tributs o preus públics que sí que tindran una actualització serà aproximadament amb un increment de 5% de mitjana.

MORATÒRIA DELS PARCS SOLARS

Durant la sessió de comú també s'ha aprovat una nova moratòria, la tercera.de construcció de parcs solars. L'actual acabava aquest mes de desembre. De moment, però, la moratòria no hauria afectat, segons el cònsol menor, a cap projecte. És a dir, no se n’ha refusat cap perquè no s’han presentat.

Per altra banda, s’ha aprovat definitivament després del període d’exposició pública i sense al·legacions de la permuta amb el Govern pels terrenys de les Prades.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending