Encamp redueix el seu pressupost comptant principalment els efectes que tindrà la crisi del coronavirus. S’estima, per exemple, una sensible davallada de les transferències del Govern, que cauen per sota dels 8 milions, a l’espera si hi ha o on regularització dels diners pendents del 2017 (1,09 segons els càlculs del comú). També es recaptaria menys en concepte d’impostos directes, especialment per la figura que grava els lloguers, i pels beneficis de les diferents societats participades, com ara Gasopas. El global, una caiguda del volum total dels comptes del 4,38%.
El nou parc tindrà una partida de dos milions mentre que hi haurà un per la sala de musculació del Compleix Esportiu o 700.000 euros pel carrer Sant Jordi al Pas
Per afrontar aquesta situació, per una banda es considera que caldrà recórrer a nou endeutament i, per l’altra, s’ha intentat limitar la despesa. La inversió cau, però, tot i això, encara serà considerable. Més de nou milions d’euros. El projecte estrella, evidentment, l’inici del nou parc però també cal tenir en compte la partida de 700.000 euros per al carrer Sant Jordi al Pas o un milió per a la reforma en profunditat de la sala de musculació del Complex Esportiu.
Des del PS, s’ha optat per votar en contra d’un pressupost al qual, entenen, li falta “prudència”. El conseller socialdemòcrata, David Rios, ha apuntat que “no és realista” i a, més, ha lamentat que “falta inversió a barris estratègics com ara zones de les avingudes Joan Martí o François Mitterrand”. Així, ha denunciat que “tenim dues parròquies: unes zones ben endreçades i altres barris des dels quals s’ha de demanar més atenció”. Ja a nivell de tot el mandat, ha lamentat que es preveu incrementar en quatre milions d’euros l’endeutament en els tres pròxims anys.
En canvi, l’altre grup de la minoria, Agrupament Encampadà, ha volgut donar suport. La seva consellera, Esther Vidal, ho ha argumentat pel fet de compartir bona part de les inversions previstes. Sobre la que es farà pel nou parc, ha destacat que “serà forta però necessària i ajudarà a reviure el centre” i, amb relació a la sala de musculació, ha comentat que “també cal perquè l’actual té el sostre baix i és molt fosca”.
Els comptes han rebut el suport de la majoria i de la consellera d’Agrupament Encampadà; el PS ha votat en contra perquè no els veu “realistes”
Des de la majoria, lògicament, s’han defensat uns comptes que, en paraules de la cònsol major, Laura Mas, presenten “un equilibri entre la situació que vivim i la necessitat de donar suport al teixit econòmic i social”. Així, ha recordat que “la pandèmia ens ha fet perdre un any i hem de recuperar el ritme”. El seu company de consolat, Joan Miquel Rascagneres, ha apuntat que “injectem diners a la parròquia quan més ho necessita”.
La sessió de comú també ha servit per validar els canvis a l’ordinació d’accés motoritzat al medi rural. La nova normativa serà més estricta per a qui vulgui recórrer els espais naturals de la muntanya amb vehicles de dues rodes. Així, per exemple, les motos d’enduro quedaran prohibides en aquelles pistes d’amplada inferior a dos metres mentre que les de trial tampoc podran circular pels camins de 2,5 mentres o menys.
A banda, també es posen negre sobre blanc les condicions d’accés amb BTT o com s’han de fer les activitats organtizades per part, per exemple, d’esportistes o professionals. “Regulem la convivència entre qui gaudeix de la muntanya a peu i qui ho fa amb accés rodat, sempre dins del respecte cap al medi natural”, ha explicat Mas. A banda, s’endureixen les sancions en cas de faltes molt greus, que ara poden implicar càstigs econòmics de fins a 3.000 euros.
Comentaris (2)