Encamp aprova un nou reglament per a subvencionar l’activitat esportiva

Al consell de comú també s’ha adjudicat el servei de neteja diària de treta de neu de El Pas de la Casa

Un instant de la sessió de consell de comú d'Encamp.
Un instant de la sessió de consell de comú d'Encamp. Pilar Candel

El consell de comú d’Encamp ha aprovat un nou reglament per a les subvencions que s’atorguen als esportistes o clubs de la parròquia, per fomentar l’activitat i millorar la seva qualitat. D’altra banda, també s’ha adjudicat el servei de neteja diària de treta de neu del Pas de la Casa a l’empresa Getasa, per 419.000 euros per temporada.

Respecte a les subvencions, s’ha explicat que, amb el reglament anterior no es podia subvencionar a menors d’edat, però que les demandes que hi entraven eren, en gran part de joves de 16 anys cap amunt. El conseller de l’oposició, Enric Riba, ha traslladat el dubte de si es podia baixar aquesta edat, i el conseller d’Esports, Xavier Fernández, ha argumentat que la definició de l’esport arriba a partir dels 15 anys, i per això s’ha establert aquest límit.

El nou reglament es dividirà en dues parts. Per una banda se subvencionarà a l’esportista com a persona particular i, per l’altra, als grups i associacions esportives. En aquest cas, Fernández ha explicat que la principal diferència que s’ha introduït és que ara es pagarà els monitors en conseqüència a la seva titulació i preparació, sent més elevat l’ajut com més elevat sigui el grau. “Així aconseguirem una major professionalització dels clubs”, ha afirmat.

D’altra banda, a la sessió de consell de comú també s’ha aprovat una ordinació que permetrà mantenir les terrasses de l’avinguda d’Encamp, al Pas de la Casa. Segons ha explicat la cònsol major, Laura Mas, s’està estudiant el possible embelliment en aquesta zona i, per tant, “fins que no es sàpiga com es farà no els farem desmuntar res”.

També s’ha tancat la liquidació pressupostària del primer semestre de 2021 amb un superàvit de més d’un milió d’euros. A més, s’ha tingut una millora del dèficit en un 233,91%. La consellera d’Administració i Finances, Josefina Rodríguez, ha explicat que la comparativa amb l’any anterior és molt complicada, ja que el 2020 va ser un any marcat per la Covid-19 i que, per exemple, aquest any s’han recaptat impostos que pertanyien a l’anterior. L’oposició socialdemòcrata, per la seva banda, s’ha abstingut, com ve sent habitual, perquè volen esperar a la liquidació final per fer una valoració en conjunt de l’any.

Per últim, Mas ha volgut remarcar un concurs que s’ha posat en marxa per part del comú, i que fa referència a la dinamització turística de Nadal. Pròximament, es farà un plec on es presentaran diverses propostes, i les possibilitats són d’un conte, decoració, i altres motius propis de l’època. Així mateix, ha sortit el concurs per al nou parc al Pas de la Casa, que es va plantejar en el marc del consell d’infants.

Etiquetes

Comentaris

Trending