Encamp aprova 391 sol·licituds per valor de 248.000 per reduir un 30% l’impost de radicació

El comú acorda, amb l’oposició de la minoria socialdemòcrata, la cessió urbanística al 0% per tal de mirar de fomentar l’habitatge de lloguer

La cònsol major, Laura Mas, i el secretari general han seguit la sessió de consell des del comú mentre la resta d'integrants del plenari ho han fet via telemàtica.
La cònsol major, Laura Mas, i el secretari general han seguit la sessió de consell des del comú mentre la resta d'integrants del plenari ho han fet via telemàtica. COMÚ D'ENCAMP

El comú d’Encamp ha aprovat fins a 391 sol·licituds per aconseguir una bonificació del 30% en la taxa i l’impost de radicació. Això suposa un menyscapte per a la corporació i un estalvi per al contribuent de 248.228,35 euros. Aquesta és una de les mesures incloses en el pla de xoc per mirar de contenir al màxim la crisi econòmica derivada de la pandèmia i de les quals s’ha donat compte durant la sessió del consell de comú d’aquest dijous.

La corporació també ha adjudicat a l'empresa Andornet per un import de 21.410 euros la creació d'una plataforma integral per a la reactivació econòmica de la parròquia amb l’objectiu de visualitzar empreses i comerços a Internet, a través d’una guia interactiva, crear un espai de diàleg permanent entre el sector comercial i empresarial de la parròquia i la mateixa administració i alhora un espai de formació virtual.

Una altra mesura de més impacte encara però que era evident que s’aprovaria és la rebaixa al 0% de la cessió urbanística amb la voluntat de fomentar la posada al mercat d’habitatge de lloguer. Han estat a favor de la mesura tant la majoria demòcrata-liberal com Agrupament Encampadà. En canvi, la minoria socialdemòcrata ha mantingut la seva oposició en consonància amb el treball que fa el grup parlamentari del PS al Consell General.

Com era de preveure, i amb el suport de la majoria demòcrata-liberal i d’Agrupament Encampadà, s’ha aprovat la rebaixa al 0% de la cessió urbanística, una mesura que aquest divendres també acordarà el comú de la Massana

De fet, els darrers canvis en la llei del sòl han estat recorreguts per suposadament inconstitucionals davant el Tribunal Constitucional. Si es volia poder fer qualsevol canvi, els comuns tenien de termini fins aquest divendres per promoure modificacions en les seves ordinacions i plans urbanístics. De fet, aquest divendres el comú de la Massana adoptarà la mateixa decisió.

El comú ja tenia vigent la reducció al 5%, aprovada al mes de juny passat i ara amb aquesta nova ordinació fa un pas més per incrementar el parc d'habitatges de lloguer de nova construcció a la parròquia. L’ordinació preveu també els mecanismes per evitar canvis en el futur i que aquests habitatges siguin destinats a un altre ús, ja que els beneficiaris de l’ajut haurien de restituir l’import subvencionat incrementat amb els interessos corresponents si realitzen qualsevol canvi abans de deu anys.

El consol menor, Jean Michel Rascagnères, ha explicat que aquesta mesura "vol contribuir a millorar l'accés a l'habitatge de lloguer a la parròquia, una de les principals preocupacions actuals" i tot i que la mesura no és immediata perquè necessita un temps perquè sigui una realitat, ja hi ha hagut promotors que han manifestat el seu interès. També el conseller Eric Alguacil ha defensat amb vehemència la mesura mentre que el socialdemòcrata David Ríos s’ha mostrat que la decisió “tindrà una mínima afectació” i “no és una bona mesura per accedir al mercat de l’habitatge de lloguer”.

Etiquetes

Comentaris

Trending