En marxa l’edifici que contindrà l’ascensor entre la zona del Lycée i l’avinguda Santa Coloma

A partir d’aquest divendres el comú deixarà de disposar de la vintena de places d’aparcament habilitades en aquest terreny particular

L'aparcament que deixarà d'estar disponible a partir de demà.
L'aparcament que deixarà d'estar disponible a partir de demà. Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

L’aparcament situat a l’avinguda Santa Coloma, que actualment té habilitat el comú d’Andorra la Vella i que ofereix una vintena de places deixarà d’estar operatiu a partir d’aquest divendres. Els propietaris començaran la construcció d’un edifici amb entrada tant per aquest carrer com per Prada Motxilla, a l’altura del Lycée Comte de Foix. Allà s’inclourà un ascensor públic que unirà de manera ràpida les dues zones.

El conveni per posar en marxa aquest ascensor es va signar l’any passat entre el comú i la propietat privada. Tot i que es perdran les places en una zona on l’aparcament és complicat, es facilitarà molt el pas dels vianants entre les dues zones, que estan separades per un desnivell d’uns quatre pisos, aproximadament. Així, les obres de l’edifici que contindrà l’ascensor ja s’estan preparant i s’engegaran en breus.

L’equipament, bàsicament, permetrà que els ciutadans puguin fer a peu i ens pocs minuts la connexió entre el Lycée i l’avinguda Santa Coloma, i, a través d’un segon ascensor, que estarà enllestit en les properes setmanes, pujar cap al carrer Ciutat de Valls. Els veïns del barri disposaran, a pocs metres, de la connexió vertical La Quirola, que funciona des del 2018 i que uneix l’avinguda Príncep Benlloch amb Tobira.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending