Empresaris sorpresos per alguns detalls de la nova web de licitacions a la Massana

Diverses persones s’han posat en contacte amb Altaveu per explicar que han de trucar a un telèfon espanyol en cas de problemes, així com algunes pàgines en castellà, i des de la corporació asseguren que els dubtes es poden solucionar a través del comú

Un dels menús de la web, en castellà.
Un dels menús de la web, en castellà.

El comú de la Massana ha presentat aquesta setmana el portal a través del qual, a partir del març, hauran de treballar les empreses que vulguin presentar-se als concursos públics llançats per la corporació. Tot es farà, doncs, de forma telemàtica. Alguns propietaris, però, s’han mostrat sorpresos per diversos fets que, al seu entendre, no són normals per a una web impulsada des d’una administració pública andorrana: l’idioma o haver de trucar a Espanya en cas de problemes. Des del comú asseguren que es pot trucar allà mateix si es tenen dubtes i que no han rebut directament cap queixa.

La presentació s’ha fet aquesta setmana per mirar d’esvair els dubtes que puguin tenir els empresaris davant el nou sistema, que serà d’utilització obligada. Des del comú s’ha volgut destacar que són la primera administració parroquial que fa aquest pas endavant en la digitalització dels processos. La idea general no desagrada als negocis que s’han posat en contacte amb Altaveu, i des de la corporació asseguren que hi ha hagut molt d’interès i felicitacions per la iniciativa. Ara bé, alguns detalls sembla que han generat un cert malestar.

En primer lloc, els qui han fet ja alguna prova amb el nou portal, avisen que, en cas de problemes, com sol ser habitual, hi ha un telèfon de contacte. En aquest cas, però, un número espanyol. Per tant, no acaben d’entendre que en situacions de dificultat hagin de fer una trucada a un altre país, entre altres motius, tenint en compte el cost que pot suposar.

Des del comú, però, asseguren que no ha de ser ben bé així, sinó que se’ls pot trucar directament a ells mateixos per tal de solucionar cap problema que sorgeixi arran de la utilització de la pàgina. Tots els interessats, o els que tinguin algun dubte, poden trucar al 736945 o enviar un correu electrònic a natalieriba@comumassana.ad. Des de la corporació també expliquen que la presència d’aquest telèfon espanyol es deu al fet que, al ser una iniciativa bastant puntera, s’ha hagut de comptar amb una empresa externa i de renom, ja que cap del país oferia aquest servei. De moment, es mostren tranquils i segurs amb una plataforma que encara no està implantada al 100% i que encara té marge de correcció en cas que sigui necessari.

A banda, els empresaris també alerten que hi ha parts de la web que estan en castellà, igual que quan es pica a la pestanya de “contactar”. En aquest sentit, lamenten que succeeix això quan es tracta d’una web oficial d’una administració pública andorrana i, per tant, amb l’obligació de vetllar per l’ús del català com la llengua oficial del país. També surt en castellà tot el menú que s’ha de completar per donar-se d’alta al portal. Aquest fet, però, es podria deure igualment al fet de que ha creat la plataforma una empresa espanyola.

 

Etiquetes

Comentaris (22)

Trending