Una empresa de seguretat privada ‘controla’ la zona blava de Canillo

El comú es reforça amb vigilants externs davant la impossibilitat de trobar personal per al servei de circulació

Un vigilant privat fent el control d'un vehicle.
Un vigilant privat fent el control d'un vehicle.

Una empresa de seguretat privada està duent a terme, almenys, les tasques de control de la zona blava de la parròquia de Canillo. Aquesta circumstància està generant certa estupefacció entre la ciutadania que considera que la situació pot comportar problemes legals. Almenys públicament, en cap cas s’ha anunciat que la corporació presidida per Francesc Camp hagi contractat la companyia en qüestió.

És cert, això sí, que el departament de Circulació canillenc va curt d’efectius especialment durant la temporada d’hivern, quan és evident que la parròquia incrementa la seva població flotant i, també, quan té més activitat de tota mena i, també, més presència de vehicles. Tampoc no hi ha dubte, han assegurat les fonts, que el servei esmentat és “de tot menys clar i transparent”, i que almenys els darrers dels concursos convocats per proveir de més personal al departament s’han hagut de deixar deserts. Hi ha molta dificultats per aconseguir atraure persones interessades en voler acceptar la feina proposada pel comú canillenc.

Sia com vulgui, són vigilants de l’esmentada empresa privada els que s’encarreguen de fer el control de la zona blava. D’això no n’hi ha dubte. Seria com una mena de reforç del servei de circulació. Dos dubtes com a mínim planegen sobre aquest fet. D’entrada, i a diferència dels agents de circulació, un vigilant privat no és persona jurada. D’aquí, per tant, caldria veure quina validesa tenen les seves accions o decisions.

D’altra banda, mentre un agent no pot anar equipat amb elements coercitius, un vigilant de seguretat, o com a mínim els que duen a terme la tasca enunciada, sí que porten algun equip de protecció com poden ser porres telescòpiques. Dos elements, doncs, que fan aixecar interrogants sobre el servei. I sobre el control de les zones d’estacionament d’horari limitat.

Comentaris (26)

Trending