Dolsa presentarà un recurs contra l’obligació de portar corbata a la sessions de comú

Durant la sessió també s'ha aprovat el reglament d'ús dels segells de la Reserva de la Biosfera

Comentaris

Enric Dolsa, en primer terme i amb corbata, durant la sessió d'aquest dijous a Ordino.
Enric Dolsa, en primer terme i amb corbata, durant la sessió d'aquest dijous a Ordino. BRU NOYA

El conseller de X'Ordino, Enric Dolsa ha anunciat que presentarà un recurs per l'obligació de portar corbata a les sessions de comú. Dolsa ha posat l'afer en mans d'un advocat per "una invasió terrible a la llibertat de les persones". Durant la seva intervenció ha fet esment a consellers que no han portat mai a les sessions. 

Dolsa ha dit en relació a les actes de les sessions que calia detallar més el tema de l'obligació de portar corbata als plens i ha demanat un certificat per fer un recurs perquè, segons en ell, va en contra de la llibertat de les persones. Per Dolsa, una cosa són les sessions tradicionals i l'altra aquelles que es fan cada mes.El conseller que anava amb corbata ha afegit que "no és la meva forma de vestir". Ha demanat treure's la corbata, cosa que no ha estat acceptada pel cònsol major Josep Àngel Mortés.

El comú d'Ordino va aprovar el mes passat en sessió de consell el reglament de protocol i cerimonial. El text estableix que en els consells sabuts els consellers, homes i dones, hauran de portar vestit negre i camisa blanca i, els homes, també corbata negra, mentre que en els consells ordinaris s'haurà de vestir formal i, els homes, també amb corbata. 

En un altre punt de l'ordre del dia, Dolsa ha criticat la despesa de 30 mil euros per un desplaçament de l'esbart per anar a un festival a les Açores. Durant la sessió també s'ha aprovat el reglament d'ús dels segells de la Reserva de la Biosfera. La cònsol menor, Eva Choy ha indicat que els establiments han de complir un seguit de compromisos mediambientals. "La voluntat és tenir el màxim d'empreses que s'incorporin al projecte", ha afegit. Per Choy els beneficis per a les empreses seran a nivell d'imatge i de valor afegit.

Els productes agrícoles i artesanals les empreses turístiques que tinguin la seva activitat comercial a la parròquia d’Ordino seran els primers sectors que podran sol·licitar l’obtenció del segell. Serà un reclam turístic que permetrà la cooperació i l’intercanvi amb altres empreses del territori i d’altres reserves de la biosfera. Les empreses podran participar en les sessions informatives en relació
al segell que organitzarà el comú d’Ordino, per a la promoció de serveis i productes. De fet, les conselleries d’Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, i Turisme, ja treballen conjuntament amb l’Arièja i l’Alt Pirineu amb fires, esdeveniments culturals ialtres àmbits de col·laboració. La sol·licitud del segell es podrà fer al servei de Tràmits a partir del 3 de maig, quan espubliqui al BOPA.

Els productors i les empreses rebran tota la documentació perl’adhesió, a més de prendre consciència del seu rol com a actors principals de la Reserva de la Biosfera. La consellera de Movem Ordino, ha celebrat l’aprovació del reglament d’ús dels segells de la Reserva de la Biosfera, que permetrà distingir els negocis de la parròquia que compleixin amb uns requisits de qualitat. Segons Pàmies, aquest reglament d’ús dels segelles de la Reserva de la Biosfera contribuirà a donar a conèixer els productes de la parròquia, i alhora incentivar la producció local, per la qual cosa “estem al 300% d’acord” amb la iniciativa.

D’altra banda, Pàmies ha explicat que ha estat participant en les diferents comissions sectorials donant idees i propostes, fent una “oposició constructiva” que ha portat a estar d’acord amb la
majoria en molts aspectes.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending