Dolsa demana al comú que rectifiqui fent la consulta de Grifols i assegura que anirà a Estrasburg

El cònsol ordinenc Josep Àngel Mortés nega que sigui un laboratori P3 i subratlla que és un centre de recerca

Comentaris

Una imatge de la sessió de comú d'Ordino d'aquest dimecres.
Una imatge de la sessió de comú d'Ordino d'aquest dimecres. BRU NOYA

El conseller per X'Ordino, Enric Dolsa ha demanat al comú que rectifiqui i accepti fer la consulta sobre la instal·lació a la parròquia de Grifols. Ha posat l'exemple de la consulta que es va fer sobre el túnel del Port del Rat. El cònsol major, Josep Àngel Mortés ha indicat que el projecte de Grifols és d'interès nacional i el lidera Govern mentre que el del Port del Rat no ho era. 

Aquest dimecres es publica al BOPA que el Tribunal Constitucional no ha acceptat el recurs d'empara d'Enric Dolsa contra el projecte de centre de recerca. Va demandar l'acord entre la farmacèutica catalana i el Govern i demanava que es suspengués temporalment el contracte. 

Dolsa ha assegurat que arribarà al Tribunal d'Estrasburg per aturar el projecte mentre que Mortés ha volgut destacar que serà un model de diversificació econòmica. "Pensem que ha de tirar endavant", ha afirmat tot proposant al conseller de l'oposició que vagi a la justícia. Dolsa ha dit que Suïssa "que estan més avançats que Andorra fa referèndums sovint" i Mortés ha replicat afirmant que "no crec que estigui més avançat que Andorra. Si algú ha de fer una consulta ha de ser Govern". El cònsol ha dit que anar a Estrasburg "és un dret que tenen"..

El conseller no s'esperava la negativa de la majoria i creu que molts dels seus integrants la volien fer però que Govern ha pressionat. Creu que Estrasburg li donarà la raó "i vull veure la cara dels de Grifols quan vegin que això té un abast internacional. A nivell personal em costarà més diners però crec que val la pena anar fins al final".

En relació a Grifols, Dolsa ha anunciat que s'ha convocat per aquest dissabte una marxa pacífica i silenciosa per protestar contra el laboratori. La convocatòria és a les 11.45 hores a la plaça Major d’Ordino i a les 12.00 hores començarà la marxa fins la zona os volen ubicar el laboratori. Dolsa ha confirmat la seva assistència a la mobilització. Mortés ha opinat que "estan el seu dret a fer l'acte però no faran canviar l'opinió de Govern sobre la consulta".

Durant la sessió s'han arrendat els cortons de Coma de Varilles per 25 euros a Cal Fijat, i de l'Hortell per 60 euros a Cal Cametes que ha fet l'oferta més alta per davant de Cal Saboyano. La subhasta no es feia des de l'any 2002. S'ha aprovat la modificació del reglament de l'ús de les instal·lacions del Centre Esportiu d'Ordino i la modificació dels articles 23 i 24 de l’ordinació de modificació de l’ordinació del cadastre.

Els consellers han donat el  vistiplau al Pla de mobilitat per als treballadors del comú d’Ordino, en el qual es preveuen com a primeres accions, la posada en marxa d’una aplicació per aquelles persones disposades a compartir el vehicle o el teletreball. Això s'adopta en en compliment del’article 37 de la Llei 21/2018 del 13 de setembre d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic. Finalment, s'ha aprovat la durada del contracte de concessió administrativa per a l’explotació del Refugi guardat de Sorteny per dos anys més.


 

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending