Dol a Canillo per la mort de l’exconseller comunal i expolicia Antoni Duedra

Fill de cal Conxa i integrant durant molts anys del cos d’ordre, tenia 84 anys i el seu comiat es preveu que es faci durant aquest dimecres a la tarda a Sant Serni

Antoni Duedra Font en una foto institucional.
Antoni Duedra Font en una foto institucional. COMÚ DE CANILLO

Canillo està de dol per la mort, aquesta matinada, de l’exconseller comunal i expolicia Antoni Duedra Font. Ja jubilat de la seva tasca al servei d’ordre, va ser conseller amb tasques de govern, especialment en matèria de serveis, durant els dos consolats liderats per Enric Casadevall i Mònica Bonell. Tenia 84 anys i, d’entrada, el seu comiat es preveu que es faci durant la tarda d’aquest dimecres, concretament a les 4 (16 hores) a l’església de Sant Serni. Prèviament es farà la vetlla, al tanatori de Mereig, entre 2/4 de 10 del matí i la 1 (9.30 a 13 hores) del migdia.

Fill de cal Conxa, Duedra, home afable, de consens, però també de caràcter quan calia, va integrar la llista d’Unitat i Renovació que en les comunals del 1999 lideraven Jordi Jordana i Bonaventura Bonell. Era el tercer de la llista i en perdre els comicis va ser un dels tres consellers que es van quedar a la minoria. Sí que després accediria a la majoria arran de les eleccions del 2003 i el 2007. En aquestes dues ocasions formava part de la majoria comunal del Partit Liberal (PLA).

Ja llavors, Duedra s’havia retirat de l’activitat professional a la policia (va ser-ne funcionari entre el 1968 i el 1992, 24 anys de servei que també han valgut aquest dimarts un sentit record per part del cos). De records sobre el seu llarg pas pel servei de l’ordre en tenia molts. Segurament l'actuació que més recordava però de la qual evitava parlar-ne pel perill que portava associat encara que en el moment de l’actuació no n’era conscient, va ser la detenció d’un grup de cadells d’ETA que a principi de 1979 feien pràctiques de tir pels boscos de Pal.

antoni duedra dreta
Antoni Duedra (dreta) amb Joan Bonet durant un servei policial en una cursa de l'ACA.

Antoni Duedra Font es va sentir indisposat la nit passada. S’ofegava. Quedaria ingressat a l’hospital on aquesta matinada no ha pogut superar l’afecció cardíaca que l’afectava i de la qual aquell ofec n’era l’efecte més visible.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending