Deu funcionaris amb Covid al comú d’Andorra la Vella

Tres dels positius, pendents encara d’una TMA, s’han detectat a través d’un cribratge massiu que s’ha realitzat les darreres hores a quatre-cents treballadors amb tests d’antígens

Edifici del comú d'Andorra la Vella.
Edifici del comú d'Andorra la Vella. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

Deu funcionaris del comú d’Andorra la Vella, tres dels quals encara pendents de TMA per confirmar el seu contagi, estan infectats per Covid. Així ho ha explicat la corporació en anunciar la realització d’un cribratge massiu entre el personal. El 80% de la plantilla comunal s’ha realitzat un test d’antígens d’autodiagnòstic en les darreres hores, i tres treballadors de diferents departaments han presentat un resultat positiu amb aquest mètode ràpid de detecció. Són els pendents de TMA. La resta, fins als deu, ja fa alguns dies que estan de baixa.

El cribratge ha abastat uns 400 treballadors d’una plantilla de 500 (la xifra correspon al personal actiu els dos dies que s’ha realitzat el cribratge, és a dir, persones que no estaven de festa setmanal, vacances o baixa mèdica). Els tres positius han deixat, com marquen els protocols sanitaris, el seu lloc de treball i han entrat al circuit habitual per realitzar una prova diagnòstica PCR o TMA que confirmi el resultat.

La junta de govern del comú d’Andorra la Vella va acordar ahir adquirir els tests i realitzar aquest cribratge massiu per seguretat, davant de l’increment de casos i de les noves mesures sanitàries més estrictes que s’apliquen des de la mitjanit d’ahir. A banda dels tres positius detectats a través d’aquest cribratge, actualment a la corporació de la capital, com s’ha dit, hi ha set treballadors positius de Covid que es troben de baixa mèdica.

Comentaris (7)

Trending