Desperta Laurèdia proposa aplicar a Sant Julià el model Com a casa de Canillo

Promou l'autonomia tant física com social i la permanència de la persona, en la mesura que sigui possible, al seu domicili i en la seva parròquia

Comentaris

Maria Àngels Aché i Cerni Cairat durant la seva visita a l'espai.
Maria Àngels Aché i Cerni Cairat durant la seva visita a l'espai. DESPERTA LAURÈDIA

Els consellers comunals de Desperta Laurèdia de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat i Maria Àngels Aché han visitat el centre de dia ‘Com a casa’ del comú de Canillo. Aplica un model pioner, centrat a la persona. Han recollit informació per presentar-ho a la comissió de socials del comú que presideix la consellera Maria Servat amb l’objectiu de poder aplicar a mig termini aquest mateix al centre de dia que es posarà en marxa a Sant Julià de Lòria.

El conseller de Desperta Laurèdia ha explicat, després de la visita, que “és un espai agradable també habilitat per a realitzar activitats cognitives, exercici físic, passar estones tranquil.les, menjar uns àpats equilibrats i relacionar-se amb altres persones per combatre la soledat que sovint acompanya la vellesa”.

Cairat ha recordat que “mitjançant el programa 'Aptitude', finançat pel pla de colaboració internacional Poctefa, es fa un ampli seguiment de la situació i evolució dels usuaris del centre, que al mateix temps permet tenir un envelliment digne i actiu”

La iniciativa Com a casa es va posar en marxa a Canillo l’abril del 2019 al centre Perecaus.  Té una capacitat per atendre fins a 18 persones, que han de ser autònomes, ja que no està contemplat com a centre sociosanitari. Una coordinadora responsable, un auxiliar clínic i una persona encarregada de la cuina i la neteja són el personal que hi treballa.

Comentaris (2)

Trending