La demanda desborda l’esplai i Canillo busca solucions de futur davant el malestar dels pares

S’ha ampliat el nombre de places fins a vuitanta però el boom imprevisible d’inscripcions fa que hi hagi llista d’espera i el comú es planteja promoure un campus esportiu l’estiu vinent com a complement

L'esplai està situat a l'edifici del telecabina.
L'esplai està situat a l'edifici del telecabina. ARXIU

La demanda de places per a l’esplai de Canillo està sent tant elevada que el comú es troba impotent per absorbir totes les inscripcions. Les dues primeres setmanes de juliol s’ha anat solucionant com s’ha pogut, però des d’aquesta hi ha llista d’espera i la situació és de mal resoldre. De fet, per aquest estiu les opcions plantejades són inviables i l’absorció de tota la demanda serà impossible, fet que està generant un cert malestar en moltes famílies que, sí o sí, necessiten deixar els infants.

De fet, el comú, veient la situació d’aquest estiu, que a hores d’ara seria la més transcendent quant a puntes que no es poden satisfer encara que arreu hi ha molta demanda,  ja està estudiant opcions per incrementar l’oferta l’estiu que ve. Sobre la taula hi ha la possibilitat d’engegar un campus esportiu. En tot cas, però, el projecte està a les becerol·les i seria per al proper estiu. Enguany s’hauran de gestionar com es puguin les vuitanta places de què es disposin.

S’han aprofitat més espais del que es preveien a l’edifici del Telecabina i s’ha aconseguit guanyar una desena de places respecte de les previsions inicials però no ha estat suficient hi ha una llista d’espera que s’intenta gestionar de la millor manera

De fet, s’han aprofitat més espais del que es preveien a l’edifici del Telecabina i s’ha aconseguit guanyar una desena de places respecte de les previsions inicials. Davant l’allau d’inscrits, que aquesta setmana ha crescut de manera molt important, s’ha valorat adequar espais a l’edifici Perecaus i al Palau de Gel però en qualsevol de les dues opcions, segons fonts comunals, no es podia garantir els nivells de seguretat requerits.

Així, “per espai és impossible” poder incrementar l’oferta. Per personal no hauria estat cap problema perquè s’haguessin contractat més monitors. De fet, l’equip s’ha hagut de reforçar i ampliar. Però ara és un tema d’espai. D’aquí que per a l’estiu vinent es plantegin activitats paral·leles o complementàries que permetin donar sortides diferents a la demanda existent.

Ara, i més encara davant el neguit de les famílies i, fins i tot, alguna queixa per escrit lamentant que no sigui atesa la inscripció, els encarregats de la gestió de l’esplai el que miren és d’optimitzar el màxim les places, i si un infant no es presenta a l’inici de la setmana es contacta ràpidament amb la família per comprovar si l’absència s’ha d’allargar i així ressituar un altre menor inscrit en aquella plaça.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending