El coronavirus avança l’adéu del Prat Gran d’Encamp

El comú ha decidit tancar tot l’espai per aplicar les mesures del Govern que s’allargaran més enllà del 30 de setembre, data prevista per a la clausura de l’espai i l’inici del procés de retorn del terreny a la propietat

El Prat Gran, ja tancat, aquesta tarda sota la pluja.
El Prat Gran, ja tancat, aquesta tarda sota la pluja.

El coronavirus li va concedir una pròrroga i ara li posa fi de forma anticipada. El Prat Gran d’Encamp ha tancat aquest dimarts per sempre. El comú ha decidit clausurar tot l’espai per complir amb les noves mesures restrictives establertes des del Govern per mirar de frenar l’expansió de la pandèmia. Els quinze dies de termini superen el 30 de setembre, data en la qual estava previst la clausura definitiva de la que durant més de dues dècades ha estat la principal zona lúdica del poble.

Arran de l’anunci de les noves mesures, el comú ha volgut anar més enllà. Tot i que Govern només demana la clausura dels parcs infantils, s’ha optat per tancar tot l’espai. Per tant, les portes del parc ja no han obert. No es pot accedir ja no només a la zona de gronxadors o a la tirolina sinó a cap altre punt del Prat Gran.

El Prat Gran aquest migdia, totalment buit perquè està tancat al públic.

Relacionat

L’enderroc del Prat Gran d’Encamp s’ajorna fins a la tardor

Cal tenir en compte que, inicialment, les mesures han de durar quinze dies. És a dir, van més enllà del 30 de setembre. I aquesta data era la fixada, segons l’acord entre comú i Casa Areny, propietaris de la parcel·la, en què l’espai deixaria d’estar disponible, després d’un darrer estiu.

Per tant, aquest dilluns ha estat el darrer dia que els ciutadans d’Encamp han pogut gaudir del Prat Gran, la que ha estat la principal zona lúdica del poble durant més de dues dècades. A partir d’ara, ha de començar el procés per abandonar el terreny.

El Prat Gran d'Encamp, avui nevat.

Relacionat

El coronavirus concedeix una pròrroga al Prat Gran

En uns dies el comú haurà d’adjudicar les obres d’enderroc, al mateix temps que s’analitzen les diferents propostes que s’han rebut per al disseny del futur parc que ha de substituir l’existent, a cavall entre el tros de parcel·la que es quedarà la corporació com a cessió urbanística i la que llogarà a l’adjacent, de Casa Joanantoni.

Comentaris

Trending