El coronavirus concedeix una pròrroga al Prat Gran

El comú suspèn temporalment i fins que se superi la crisi sanitària els terminis de tots els concursos oberts, inclòs el que havia d’encarregar l’enderroc de l’espai lúdic

El Prat Gran d'Encamp, avui nevat.
El Prat Gran d'Encamp, avui nevat.

L’enderroc del Prat Gran haurà d’esperar. L’obra és una de les afectades per la decisió del comú d’Encamp de suspendre de forma indefinida els terminis de presentació d’ofertes per als concursos públics oberts. Es tracta d’una mesura provocada per l’esclat de la crisi del coronavirus, ja que s’entén que les empreses que poden optar a les diferents licitacions en marxa no tenen mitjans per preparar la documentació.

Des de la corporació s’ha publicat aquest dimecres l’edicte al BOPA amb la decisió. Es posa en relleu “les dificultats expressades per les empreses a l’hora de presentar la documentació exigida als plecs de bases per completar les ofertes, com a conseqüència de l’alentiment general provocat a tots els sectors per les mesures excepcionals i d’emergència adoptades pel Govern”. Davant d’això, s’acorda “la mesura excepcional de suspensió temporal dels terminis d’obertura de plecs dels concursos que ja s’han publicat”. A més, aquest ajornament es manté “fins a nou avís”.

La previsió era començar les obres a l'abril i acabar-les al juny, fet que ara ja no es podrà complir

Entre els projectes afectats hi ha el que havia de servir per adjudicar les obres d’enderrocament i condicionament del terreny del Prat Gran. El termini per presentar ofertes per aquestes obres finalitzava, justament, aquest dijous. El mateix succeeix amb un altre concurs vinculat al futur del parc: la reforma de l’edifici de serveis comunals a l’avinguda François Mitterrand que havia de servir per adequar els espais com a noves oficines del servei de circulació i de policia, ara ubicats al costat de l’espai lúdic.

L’objectiu inicial del comú era iniciar les obres a l’abril perquè aquestes estiguessin finalitzades a finals de juny. Llavors es podria complir l’acord signat amb la propietat per a l’abandonament ordenat de l’espai amb la devolució del terreny en el seu estat original. Ara, queda clar que aquesta planificació no es podrà pas complir.

Fonts del comú han explicat a Altaveu que “el termini de la suspensió està vinculada al temps que durin les mesures decretades per Govern” i, de fet, recorden que també s’ha prohibit l’activitat de la construcció i, per tant, encara que s’adjudiquessin les obres, no es podria tampoc avançar en l’enderroc. Sobre què passarà quan s’aixequin les mesures, s’apunta que “es valorarà si cal deixar més temps per a la presentació d'ofertes”.

Pel que fa a l’acord per a l’abandonament dels terrenys, si les mesures decretades s'allarguen i impedeix complir amb els terminis pactats es negociarà un nou acord amb la propietat. Des del comú es considera que no hauria d’haver cap problema per tancar un pacter tenint en compte les circumstàncies actuals.

El Prat Gran, per tant, es mantindrà encara ‘viu’ unes setmanes més. Això sí, per ara, tancat. L’espai té vetat l’accés com a mesura preventiva adoptada ja fa dies davant l’expansió del coronavirus.

Altres concursos afectats són el de l’organització del Saló de la Infància i la revetlla de Cap d’Any, la reforma del bar del centre esportiu del Pas de la Casa, el canvi de paviment al Complex Esportiu d’Encamp i el lloguer via rènting d’un vehicle ‘pick up’ per al servei de parcs i jardins.

Comentaris (1)

Trending