La concessió a EMAP s’allarga fins al 2070 per donar-li un “baló d’oxigen” davant la crisi Covid

El comú de la Massana també fa una aportació d’1,5 milions d’euros per afrontar les inversions realitzades els darrers mesos i l’endarreriment de l’inici de la temporada d’hivern

Una de les pistes de l'estació de Pal-Arinsal.
Una de les pistes de l'estació de Pal-Arinsal. Vallnord Pal Arinsal

El comú de la Massana ha acordat modificar el conveni amb EMAP per la concessió dels terrenys de les estacions de Pal i d’Arinsal per allargar-lo fins al 2070. D’aquesta forma, es vol donar “un baló d’oxigen” a la societat, tocada econòmicament pels efectes de la crisi del coronavirus. De fet, a la mateixa sessió, la corporació ha acordat fer una aportació extraordinària d’1,5 milions d’euros per poder afrontar les inversions realitzades els darrers mesos i l’endarreriment de l’obertura de pistes fins al gener.

La decisió suposa que la concessió no acabarà com estava actualment previst, el 2049. Al contrari, s’amplia fins al novembre del 2070. És a dir, 21 anys més. Tot es regularà amb un nou conveni que, segons ha explicat la cònsol major de la parròquia, Olga Molné, es fa per “millorar la viabilitat econòmica de la societat”. Així, amb aquest termini extra es dona més marge per “poder amortitzar les inversions fetes i les previstes” a banda de “dur a terme el pla estratègic de desenvolupament de negoci”.

Amb el termini extra es vol donar a la societat més temps per amortitzar inversions i desenvolupar el pla estratègic de desenvolupament de negoci

La mandatària ha apuntat que la mesura es pren vist l’impacte que la pandèmia del coronavirus ha provocat en EMAP que, a més, encara pot ser superior en funció de l’evolució de la situació sanitària els pròxims mesos. Molné ha apuntat que l’allargament entra dins les previsions legals i, per tant, es considera que no hi ha cap impediment jurídic per tirar-lo endavant a través de la modificació de l’actual conveni que regeix la concessió. “La prosperitat de la societat reverteix en el benestar de la parròquia i de tots els que vivim”, ha volgut recordar la cònsol major massanenca.

A banda, el comú també ha aprovat realitzar una aportació extraordinària de fons a la societat. En concret, d’1,5 milions d’euros. “És per acabar de finançar inversions que s’han fet a l’estiu i la tardor i per ajudar a pal·liar l’impacte en la tresoreria pel tancament d’inici de temporada”, ha argumentat el conseller de Finances, Jordi Areny.

De fet, s’admet que podria ser necessari alguna injecció addicional en funció de com evolucioni la situació els pròxims mesos. “Per Nadal tindrem tancat a turistes i potser podem obrir el 3 de gener i el 7 ja d’una forma més global”, ha recordat. Per això, Areny entén que “cal veure com reaccionen els visitants que acostumen a venir a esquiar; si la gent de Nadal es reparteix durant la temporada i tenim més visitants que de costum aquests mesos entre gener i abril, podria ser que no hàgim de fer-ne cap més”.

Comentaris

Trending