L'aprovació dels números de Secnoa reobre velles ferides al comú d'Ordino

El conseller de l'oposició, Enric Dolsa afirma que l'acord amb Saetde arriba tard i que s'han perdut 20 milions d'euros

Comentaris

Una imatge de la sessió de comú d'Ordino d'aquest dilluns.
Una imatge de la sessió de comú d'Ordino d'aquest dilluns. Altaveu

El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés i el conseller de l'oposició, Enric Dolsa han discrepat sobre l'aprovació dels comptes de la Societat Explotadora del  Camp de Neu d'Ordino Arcalís (Secnoa). Dolsa ha fet esment a  l’oportunitat estroncada que es va viure quan no es va poder tancar l’entrada de Crèdit Andorrà a l’estació. "Es va avortar una operació perquè hi va haver gent que s’hi va oposar i a partir d’aquí es van acumular pèrdues catastròfiques". El comú ha celebrat aquest dilluns la tradicional sessió dels Sants Innocents.

 

En relació als comptes anuals de Secnoa ha dit que el conveni amb Saetde s'hauria d'haver fet abans i per aquest motiu s'han perdut 20 milions d'euros, cosa amb la que no ha estat d'acord Mortés. "Hem de mirar endavant. És un tema de parròquia", ha afirmat el cònsol. Dolsa ha explicat que en el seu moment Crèdit Andorrà entrava amb 28 milions d'euros i, posteriorment, en declaracions als mitjans de comunicació ha fer referència a l'actual consellera de la majoria, Maria del Mar Coma "que quan estava a la minoria va dinamitar l'acord i avui no ha dit res. Es van llençar a la bassa 20 milions d'euros". La consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó ha comentat aquestes discrepàncies en la seva compareixença en roda de premsa i s'ha referit "a espinetes que queden clavades del passat".

Dolsa i Mortés també han discrepat en la modificació del Pla d'Urbanisme.  El conseller de l'oposició ha criticat que s'hagia passat del 60% al 50% l'obligació de posar pedra del país a les façanes. Mortés ha fet referència a la llei d'eficìència energètica i que s'han hagut d'incloure un altre tipus de materials i Dolsa ha demanat veure l'informe tècnic afirmant que "no en sé de construcció, però per a mi aquest 10% no es justifica amb l'eficiència energètica". En aquest punt, Tudó ha lamentat que el pla "desdibuixa la línia de la parròquia".

S'ha aprovat un crèdit extraordinari per a l'adquisició d'una escultura 

Durant la sessió també han jurat el seu càrrec dos nous agents de circulació comunals, s'ha aprovat un crèdit extraordinari per a l'adquisició d'una escultura que està a Cal Pal i que s'ubicarà al Camí Ral. El conseller de l'oposició, Enric Dolsa ha criticat que no s'hagués fer un concurs públic i Mortés ha contestat que s'ha adquirit en tractar-se d'un tema cultural i artístic. Dolsa ha recordat que la resta d'obres que hi ha a la Ruta del Ferro s'han adquirit per concurs. En l'àmbit cultural, Sandra Tudó ha remarcat l’excessiva precipitació d’una programació cultural a la parròquia dependent de Govern que s’allargarà fins al febrer del 2021. Tudó entén que la voluntat del conveni ‘La cultura no s’atura’ és ajudar als artistes del país, però pensa “s’hauria d’haver reflexionat molt més”, i ha posat damunt la taula la reflexió de fins a quin punt “s’ha aprofitat” la pandèmia de Covid-19 “per quedar bé”, ja que en ocasions “no es tenien en compte els agents culturals de les parròquies”.

A l’extensa ordre del dia amb dotze punts a tractar, s’ha inclòs un de nou per a l’aprovació de la despesa plurianual per a l’adquisició d’una pantalla amb canal informatiu que s’instal·larà a la recepció del Centre Esportiu.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending