Els comuns treballaran amb l’Institut Nacional de l’Habitatge per agilitzar la creació del registre

Durant la reunió de cònsols s’ha acordat buscar els mecanismes per poder accelerar els tràmits, que són complicats des del punt de vista del tractament de les dades

Una vista d'Andorra la Vella.
Una vista d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

Els cònsols s’han trobat aquest dimarts a Andorra la Vella i un dels punts claus d’aquesta reunió ha estat la creació del registre d’arrendaments. Concretament, s’ha especificat que es treballarà de forma conjunta amb l’Institut Nacional de l’Habitatge per tal d’agilitzar aquest procediment. Més concretament, en la recerca de mecanismes per accelerar els tràmits que, s’ha assegurat, són complicats sobretot en l’aspecte del tractament de dades personals.

Els pròxims dies els cònsols preveuen trobar-se amb els representants de l’Institut Nacional de l’Habitatge per engegar el procés de creació del registre d’arrendament. El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, ha assenyalat que l’objectiu és “posar en marxa l’intercanvi de dades el més aviat possible”. De fet, és aquest un dels aspectes més complicats del procediment, el tractament de dades personals dels propietaris dels pisos.

La intenció és que els contactes entre els cònsols assignats a aquesta tasca, que seran el de Canillo, Francesc Camp, i la d’Escaldes, Rosa Gili, es puguin començar força aviat. D’aquesta manera, començar a assentar les bases del que serà el Sistema d’informació dels contractes d’arrendament (SICAR). El que s’ha de treballar de forma conjunta és, en definitiva, la simplificació dels tràmits per a la ciutadania que hi vol accedir. A més a més, es vol agilitzar i treballar en els mecanismes de recollida i tractament de dades.

El calendari encara no està previst, tenint en compte que cal fer la primera reunió amb l’Institut Nacional de l’Habitatge, però la postura és, segons Astrié “tenir-ho com més aviat possible”. El cònsol ha remarcat que “la sensibilitat hi és, i sabem que la problemàtica afecta tothom, per això hi haurà màxima celeritat”. Aquesta ferramenta, el SICAR, està prevista a la Llei de creació de l’Institut Nacional de l’Habitatge, i ha de ser clau perquè les institucions disposin dels indicadors sobre la situació real del mercat immobiliari.

PROJECTE NACIONAL D’APROFITAMENT DE LA FUSTA

Els comuns van encarregar un informe, ha explicat Astrié, sobre l’aprofitament de la biomassa. Aquest dimarts s’han pogut tenir els primers resultats que, segons el cònsol, esperen poder compartir amb qui lideri pròximament la cartera de Medi Ambient. La intenció és engegar un projecte de caire nacional per a la gestió forestal d’aprofitament de la fusta i, també, per minimitzar el risc d’incendi.

D’altra banda, durant la reunió s’ha facultat al comú d’Escaldes per licitar un nou concurs per gestionar el forn incinerador de la Plana, del qual ha finalitzat la concessió després de cinc anys.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending