Els comuns tornen al congrés de Poders Locals del Consell d’Europa dos anys després

Marsol i Mortés representen les corporacions parroquials en la cita que es fa de manera presencial a Estrasburg després de l’esclat de la pandèmia

Comentaris

Conxita Marsol i Josep Àngel Mortés a Estrasburg,
Conxita Marsol i Josep Àngel Mortés a Estrasburg, COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

El Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Eurpa celebra la 41a sessió, del 26 al 28 d'octubre de 2021, per primera vegada presencialment a Estrasburg des de l’esclat de la pandèmia. Hi prenen part, en representació dels comuns, la cap de delegació, Conxita Marsol, i el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, acompanyats de l’ambaixador d’Andorra al Consell d’Europa, Joan Forner, i del secretari de la delegació, Isaac Pérez.

En el context de la crisi sanitària, el congrés celebrarà un debat sobre les palanques de la recuperació post-Covid amb Carlo Monticelli, governador designat del Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa, i Ulrik Vestergaard Knudsen, secretari general adjunt de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). L'ordre del dia inclou, de fet, debats sobre els desafiaments de les ciutats post-Covid.

Els reptes de les qüestions migratòries s'examinaran al voltant de dos debats: Regions i diàspora, i Migració: reptes persistents per a ciutats i regions, amb la participació de l'ambaixador Drahoslav Štefánek, representant especial del secretari general del Consell d'Europa sobre migració i els refugiats, i Erini Dourou, ponent del Congrés sobre temes migratoris. De fet, demà dimecres a la tarda els municipis de Torres Vedras (Portugal), Argostoli (Grècia) i Salford (Regne Unit) seran reconeguts per les iniciatives desenvolupades per a la integració de la comunitat gitana als territoris respectius.

Com a part del seguiment del respecte a la Carta Europea de l'Autogovern Local per part dels estats membres del Consell d'Europa, el Congrés adoptarà els informes de seguiment d'Albània, Xipre, els Països Baixos, Macedònia del Nord i Espanya.

Entre les personalitats convidades, a més del governador designat del Banc de Desenvolupament del Consell d'Europa i el secretari general adjunt de l'OCDE, hi ha la viceministra de l'Interior d'Albània, Romina Kuko, el ministre de l'Interior de Xipre, Nicos Nouris, el secretari d'Estat de Política de Seguretat d'Hongria, Péter Sztáray, el viceministre d'Afers Territorials de Macedònia del Nord, Zoran Dimitrovski, i la secretària general de Coordinació Territorial d'Espanya, Miryam Alvarez Páez.

Comentaris

Trending