El comú de Sant Julià no descarta canviar la façana del Centre Cultural

Estudia també la possibilitat de desmuntar-la, netejar-la i tornar-la a muntar a causa de l'acidesa del fum de l'incendi i ha demanat informes de valoració econòmica per acabar els treballs d'un edifici que no estarà operatiu aquest any

Comentaris

Els cònsols i la secretaria general del comú de Sant Julià de Lòria durant la sessió d'aquest dijous.
Els cònsols i la secretaria general del comú de Sant Julià de Lòria durant la sessió d'aquest dijous. BRU NOYA

El comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat un suplement de crèdit de 610 mil euros -un import rebut per part de l'assegurança-  per finançar diverses despeses generades a causa de l'incendi del Centre Cultural i de Congressos Lauredià (CCCL).  El cònsol major Josep Majoral ha informat, en resposta a una intervenció del conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat que hi ha hagut un retràs en les obres de l'Escola d'Art que estarà operativa el 15 de juny.

A la planta baixa amb la biblioteca s'esta avançant i s'han encarregat els materials així com a la zona del bar. La setmana vinent vindrà una empresa de Madrid especialitzada en auditoris per reconstruir el Claror i el Rocafort. Després es treballarà en els seminaris.

Majoral ha explicat que el fum portava molta acidesa. Caldria desmuntar, netejar i tornar a muntar la façana i s'ha demanat una valoració econòmica. L'altra opció és posar una façana nova. En aquest cas també s'ha demanat una valoració econòmica. El cònsol ha indicat que serà molt difícil que l'edifici estigui totalment operatiu abans que acabi l'any. "Quan tinguem les dues valoracions -que s'espera que no s'allarguin més enllà d'un mes- veurem la decisió que prendrem. Les assegurances es fan càrrec de tot allò que hi havia, però tot el que surti d'això anirà a càrrec del comú", ha alertat, per la qual cosa, ha afegit, "no farem el que es vulgui, sinó el que es pugui", ha conclòs Majoral.

En un altre punt de l'ordre del dia, la consellera de Desperta Laurèdia, Sofia Cortesao ha criticat la inversió de 300 mil euros per remodelar el Prat Gran "que podria comprometre el pressupost del 2024". Ha recordat que la seva formació disposa d'un avantprojecte per un parc més modern i accessible. Majoral ha discrepat sobre el pressupost ja que la quantitat està inclosa en els comptes del 2023. "No es podem permetre tenir un parc infantil en males condicions", ha afegit. "Hem de posar al dia les instal·lacions. com a mínim. Penso que és una inversió més que justificada".

El conseller Rossend Areny (Desperta Laurèdia) ha acusat el comú de manca de planificació i de voluntat mentre que Majoral ha destacat que és la segona vegada que es convoca el concurs. Ha negat que hi ha hagi manca de voluntat.

Durant la sessió s'ha aprovat l'Ordinació de l'administració electrònica, l'adquisició de dues bombes de recirculació de la caldera del centre esportiu LAuesport, i s'han ratificat les actes de la comissió de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Així mateix, s'ha adjudicat a l'empresa Altura, el concurs d'idees per a la realització del projecte d'un edifici destinat a pisos tutelats a la carretera d'Espanya.

L'import és de 740 mil euros i el despatx d'aquitectura disposarà d'un termini de 140 dies per lliurar l'informe. Majoral ha indicat que aquest "és un pas molt important per nosaltres" i ha avançat que, de manera paral·lela, ja s'està treballant en la redacció dels estatuts que han de permetre la creació de la fundació que s'encarregarà de la gestió d'aquests pisos amb serveis per a la gent gran.

"La veritat és que tinc moltes ganes de poder començar a posar aquesta primera pedra perquè és una necessitat de país tenir un espai d'aquestes característiques i espero que sigui el primer de molts centres d'aquest tipus al país per dignificar el final de vida de la gent gran". El comú destinarà una partida molt destacable per a aquests pisos per tal de donar solució a una problemàtica molt evident ara mateix al Principat com és la de l'habitatge.

L'arrendament de la muntanya de Francolí ha estat adjudicat a Jordi Ramoneda de cal Mitjavila

Abans de la sessió de consell s'ha adjudicat l'arrendament de la montanya de Francolí a Jordi Ramoneda de cal Mitjavila. Són uns terrenys que s'empren per a la pastura del bestiar. Les dites han començat amb 300 euros. Jordi Visent n'ha ofertat 350 i Jordi Ramoneda ha pujat fins als 400. Tot seguit ha dipositat la paga i senyal de 25 euros.

Posteriorment, s'ha reconegut la feina de diversos treballadors pels serveis prestats a la corporació, amb motiu de la seva antiguitat (25 anys) o per la seva jubilació. En el primer cas han estat Beth Gil (biblioteca), David Torres (servei tècnic) i Josep Maria Farré (tràmits). Els jubiltats han estat Pilar Rojas, Carles Aguilar, Eloy Manesé i Francesc Hinojosa.

Comentaris (5)

Trending