El comú d’Ordino imposa sis multes a propietaris de gossos per no recollir les femtes

Els agents de Medi ambient i de Circulació han presentat el primer balanç de la campanya que es va posar en marxa el passat 1 de març, per fer les analítiques i identificar l'amo

Dos agents comunals d'Ordino recollint excrements de gossos en un aparcament.
Dos agents comunals d'Ordino recollint excrements de gossos en un aparcament. COMÚ D'ORDINO

El comú d’Ordino ha recollit en tres mesos vint-i-dues mostres de femta de gos, setze han estat analitzades i s’han detectat sis positius, xifra que correspon al 37,5% del total. Les femtes han estat agafades en el nucli urbà, camí ral i altres camins públics de la parròquia per aconseguir erradicar la brutícia a la via pública i sancionar als propietaris que incompleixin la normativa.

Aquests infractors hauran de pagar 150 euros com a sanció lleu. Els agents de Medi ambient i de Circulació han presentat el primer balanç de la campanya
que es va posar en marxa el passat 1 de març, per fer les analítiques i identificar el propietari, a qui se li comunicarà la infracció segons el compliment de l’ordinació de tinença d’animals.

El procediment seguit pels agents consisteix a agafar la mostra amb un escovilló i introduir-la en un tub segellat amb referència per enviar-lo al laboratori. El moment de la recollida queda enregistrat per identificar la localització exacta on s’ha comès la infracció.

El lliurament de l’analítica d’ADN permet creuar les dades del cens i emetre la sanció al propietari. La valoració de la campanya, per part del comú, és molt positiva i es creu que ha servit per aconseguir més conscienciació.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending