El comú d’Ordino assegura tenir una “alternativa embrionària” per l’antic hotel Casamanya

Enric Dolsa reclama una actuació almenys a l’exterior de l’edifici davant “la imatge lamentable” que ofereix l’immoble que és “porta d’entrada al poble”

L'antic hotel Casamanya.
L'antic hotel Casamanya. Toni Solanelles

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ha assegurat que fa quinze dies haurien tornat a rebre l’interès d’inversors en relació a l’antic hotel Casamanya. Es tractaria d’una “alternativa embrionària” sobre la qual no ha donat més detalls i que ha explicat que caldrà veure fins on arriba. Mortés ha fet aquestes manifestacions al tomb de la proposta del conseller de la minoria i líder de X’Ordino, Enric Dolsa, de dur a terme una actuació d’embelliment i millora de la façana exterior per evitar que l’immoble doni una “imatge lamentable”.

Tant la majoria demòcrataliberal com els dos consellers de la minoria han coincidit en què l’antic Casamanya, que és un dels primers edificis que es veuen en arribar al poble d’Ordino, ofereix un aspecte molt deixat. Mortés ha assegurat durant una sessió de consell de comú que s’estudiarà la proposta de Dolsa, però també ha explicat que qualsevol actuació es voldria que anés lligada a alguna activitat que es pogués desenvolupar a l’interior de l’immoble, encara que com a últim extrem no es descartaria dur a terme alguna actuació per millorar la façana.

Dolsa ha assegurat que no es tractava de “penjar-se cap medalla” sinó de buscar mecanismes per evitar oferir la mala imatge que dóna un edifici “que està caient”. En aquest sentit ha urgit a dur a terme un projecte per rascar i pintar la façana, canviar portes i finestres si cal i, en conjunt, dotar d’una millor cara la part exterior de l’antic hotel. “Almenys que de fora l’entrada al poble d’Ordino sigui digna”. La consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, s’ha mostrat més ambiciosa en afirmar que “s’ha d’intentar renovar i donar un altre caire” a l’edifici encara que corrent temps difícils perquè això sigui així.

La reforma del Casamanya, segons els projectes fets fins ara, demandaria una inversió d’entre cinc i sis milions d’euros, ha assegurat Mortés, que ha explicat l’estructura de l’immoble, amb uns bons planxers, en cap cas perilla

En aquest sentit, Dolsa ha estat més contundent: “No faran res”, ha assegurat respecte del que preveu que pugui fer a nivell més profund la majoria perquè, ha recordat, En Comú per Ordino era “una amalgama de sigles que no tenia programa”, tampoc al seu entendre per al Casamanya. Tudó ha lamentat que el projecte que al seu dia es va dir que hi havia no s’hagués fes públic i, en aquest sentit, ha lamentat la manca de transparència.

Evidentment, tot plegat ha estat negat pel cònsol, que ha recordat que amb la qüestió de la Covid la situació ha canviat. La reforma del Casamanya demandaria una inversió d’entre cinc i sis milions d’euros, ha assegurat Mortés, que ha explicat l’estructura de l’immoble, amb uns bons planxers, en cap cas perilla, tot i que ha reconegut que, efectivament, la façana fa feredat. El cònsol, però, és partidari, en el cas d’haver de fer qualsevol actuació en l’immoble, que aquest acabi aportant “valor afegit”.

Les propostes que havien sorgit temps enrere de possibles inversors haurien decaigut arran de la crisi econòmica derivada de la pandèmia. En canvi, les darreres setmanes hauria sorgit alguna “alternativa embrionària” que no ha volgut detallar que caldrà analitzar i veure com evoluciona. “Si això no avança”, sí que podria ser interessant fer alguna acció ni que sigui a l’exterior de l’edifici, per embellir-lo. En tot cas, el terme d’actuació és aquest mateix mandat, segons que ha explicat Mortés.

Més consellers

En la mateixa sessió, que ha estat força plàcida, el conseller Dolsa ha demanat que s’estudiï i s’aprovi tornar a incrementar el nombre de consellers del plenari ordinenc de deu a dotze. Ha explicat que és tremendament complicat per a les minories treballar amb un sol integrant, que no hi ha manera de poder assistir a totes les comissions comunals. Dolsa ha deixat clar que l’increment de consellers, que ja no tindria efectes fins al proper mandat, no hauria de suposar un increment de despesa, atès que la massa salarial en lloc de repartir-la entre deu membres es podria repartir entre dotze i se solucionaria el problema.

Malgrat que ni la majoria ni la minoria de Movem Ordino no ho han dit taxativament, ha semblat evident que la proposta no tirarà endavant. Mortés ha lamentat que Dolsa es queixi d’un increment de despesa en el gabinet de cònsols per reforçar la secretaria general i, en canvi, reclami més consellers. Tudó ha explicat que tot i que hi hagi feina, amb una bona organització es pot arribar a tot arreu. El que sí que ha demanat, però, és que la informació per a les sessions es tramiti amb més temps d’antel·lació i que es celebrin comissions més sovint per tal que no s’acumulin les qüestions.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending