El comú de la Massana acorda fixar anualment la fira-mercat La Pitavola cada setembre a Arinsal

La corporació, que valora l’alta freqüentació tant al certamen paradista com als restaurants del poble i a les activitats paral·leles, considera que la cita ha assolit l’objectiu de dinamitzar el poble

Comentaris

Assistents a la fira atenent les explicacions d'una de les paradistes.
Assistents a la fira atenent les explicacions d'una de les paradistes. COMÚ DE LA MASSANA

Després del bon retorn rebut per part dels paradistes, visitants i també per part dels veïns d’Arinsal, el comú de la Massana ja ha decidit que la Pitavola es converteixi en una cita fixa del calendari, cada mes de setembre, a Arinsal. Així s’ha acordat després de tres dies d’activitats i de valorar que el certamen, afectat dissabte pel mal temps, ha assolit l’objectiu de dinamitzar el poble arinsalenc.

La primera edició de la Pitavola del Comapedrosa s’ha tancat aquest diumenge amb els diferents reptes superats, segons que ha anunciat la corporació massanenca. D’una banda, ha estat una acció dinamitzadora no només del nucli antic d’Arinsal sinó de tot el poble, ja que l’afluència a la fira-mercat ha repercutit directament als bars i restaurants de la parròquia, que s’han emplenat completament aquest migdia durant la ruta de la tapa.

Representants dels quatre parcs mirant l'exposició de fotos del Parc Pirinenc de les Tres Nacions.

Relacionat

El parc del Comapedrosa es fa gran cap a Erts

D’altra banda, la Pitavola, concebuda per commemorar el divuitè aniversari del Parc Natural del Comapedrosa, també pretenia ser una eina de promoció del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, format pel mateix parc del Comapedrosa, el Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises i el Parc Natural de Sorteny. Durant tot el dissabte es van fer diferents xerrades d’introducció als diferents espais protegits, amb la presencia de representants dels diferents territoris, amb la voluntat de continuar col·laborant per impulsar aquesta marca conjunta.

La freqüentació a la Pitavola ha estat molt elevada sobretot durant el diumenge, coincidint amb el bon temps. No obstant, durant els tres dies, totes les activitats han tingut una alta acceptació i, de fent, tant les sortides guiades com els tallers han ocupat totes les places. Aquest matí, una de les activitats que han tingut més èxit ha estat el taller de cuina de bolets amb el cuiner Carles Flinch, que ha omplert la sala del quart.

També dissabte al vespre el va omplir la sala, amb la sessió astronòmica que va suplir la sortida, a causa de la pluja. Les tempestes d’ahir a la tarda van obligar a tancar la fira i anul·lar l’actuació de l’esbart, però en canvi es van poder mantenir els tallers i xerrades, que van tenir bona acceptació. Un altre dels punts destacats és el potencial del casc antic d’Arinsal per celebrar-hi fires i mercats. De fet, durant tot l’estiu el comú de la Massana ha estat portant a terme diferents accions de dinamització del poble, com un ‘escape room’ per descobrir el centre històric.

Comentaris

Trending