El comú d'Escaldes debatrà tres de les liquidacions pendents després de les crítiques de l'oposició

Els consellers de Demòcrates per Andorra van acusar, dimecres passat, la majoria d'incomplir la llei de finances comunals i de justificar de no tenir els documents a punt "per manca de personal"

Una sessió de comú d'Escaldes-Engordany.
Una sessió de comú d'Escaldes-Engordany. Altaveu

El comú d'Escaldes-Engordany debatrà dimecres vinent en sessió de consell la proposta d'aprovació de les execucions pressupostàries del primer, segon i tercer trimestre del 2020. El punt figura a l'ordre del dia després de les crítiques de la minoria de Demòcrates en el sentit que s'incomplia la llei de finances comunals. Els tres consellers comunals van demanar directament a la cònsol major, Rosa Gili, que posi en marxa mesures urgents per resoldre el problema. En cas contrari, no descartaven emprendre altres accions.

Segons Demòcrates, la majoria sempre ha justificat el retard de la publicació d'aquests documents per la falta de personal al departament de Finances. En aquest sentit, van proposar una adjudicació directa a una empresa externa per resoldre el problema. El conseller Jordi Vilanova també va criticar que encara no s'hagi sotmès a votació el tancament dels comptes de l'any passat. També lamenta que en el pressupost per a l'exercici actual, de 34 milions d'euros, s'hagin detectat errades de càlcul i en els imports estipulats.

A la sessió de dimecres vinent quedarà una execució pressupostària per debatre i es farà més endavant. Altres punts que es tractaran són  una ordinació de suplement de crèdit per realitzar la construcció de la xarxa separativa d'aigües residuals i pluvials, la renovació dels serveis i l'embelliment de les voravies de l'avinguda Fiter i Rossell, així com  la proposta d'adjudicació definitiva del concurs públic per la construcció de la xarxa separativa d'aigües residuals i pluvials, la renovació dels serveis i l'embelliment de les voravies de l'avinguda Fiter i Rossell.

Etiquetes

Comentaris

Trending