El comú dona continuïtat a la prova de recollida de residus porta a porta a Santa Coloma

La corporació ha rebut una bona resposta per part dels veïns i en considera convenient allargar el sistema, que es va encetar el passat 27 de setembre

Presentació de la prova pilot de recollida de residus porta a porta
Presentació de la prova pilot de recollida de residus porta a porta Pilar Candel

La prova pilot del sistema de recollida de residus porta a porta que s’ha fet les darreres setmanes a Santa Coloma s’allargarà en el temps. El comú ha valorat la bona acceptació rebuda des dels veïns i, per tant, es mantindrà activa. Això comporta que se seguiran repartint de forma gratuïta les bosses de colors per separar els diferents tipus de deixalles.

Des de la corporació s’ha acordat el manteniment del sistema, que es va iniciar el passat 27 de setembre, a la zona del Cedre. En total, hi prenen part 514 llars de la zona amb més de mil veïns de sis carrers: mossèn Lluís Pujol, Esteve Albert, del Contrapàs, Roureda Tapada, del Cedre i Castell de Sant Vicenç. L’objectiu és testar un model pioner al país.

Des del comú es recorda que amb la recollida dels residus per dies de la setmana i tipus de deixalla es pretén eliminar de manera progressiva contenidors de la via pública i millorar la gestió  i classificació dels materials. Segons el calendari establert al Cedre, des del setembre el residu sòlid urbà es passa a recollir cada dia (excepte dissabte), els envasos es treuen els dilluns i divendres, mentre que el paper i cartró es recullen els dimecres i diumenges. El vidre es retira un cop per setmana: els dimecres.

Cada dia, excepte dissabte, es fan dues recollides: una, a les 22 hores i l’altra, passada la mitjanit, per evitar que la brossa estigui gaire temps a la via pública. Fora dels horaris fixats, s’ha habilitat un punt verd de recollida selectiva les 24 hores a l’aparcament del Cedre, un espai accessible tant a peu com en cotxe.

Comentaris

Trending