El comú creu que amb la millora de les voravies s’eliminaran perills en el nou accés al Parc Central

Mentre no s’inicien les obres ja adjudicades, i davant els temors veïnals, la corporació d’Andorra la Vella ha tornat a deixar inservible la meitat de les noves escales que hi ha al peu del carrer Roger Bernat III

La sortida de pàrquing i l'escala controvertida, amb un tram tancat, vista a través del mirall que hauria d'ajudar els conductors.
La sortida de pàrquing i l'escala controvertida, amb un tram tancat, vista a través del mirall que hauria d'ajudar els conductors. Toni Solanelles

El comú d’Andorra la Vella està convençut que una vegada s’adeqüin degudament les voravies del carrer Roger Bernat III de la capital i els carrers adjacents, el perill que els veïns d’aquest indret veuen amb les noves escales d’accés a l’aparcament del Parc Central es reduirà. L’obra, que ja ha estat adjudicada, hauria de començar poc després d’aquest període festiu que ja arriba al seu terme.

Les fonts comunals consultades han reconegut que potser s’han posat en marxa les escales abans del que hauria estat necessari. Per això s’ha deixat inoperatiu un altre cop el costat dels esglaons que queda més a prop de la sortida privada objecte de la polèmica o, almenys, del neguit i el malestar. De l’aparcament soterrat d’aquest edifici se’n surt en pendent i quan toca el sol de cara, els conductors són incapaços de predir si passa algun vianant per la zona. En haver-se posat en marxa les escales, són molts més que fins ara els vianants que transiten en aquell indret, i d’aquí el temor veïnal.

L'escalinata tancada i al fons a l'esquerra la sortida de pàrquing conflictiva.
L'escalinata tancada i al fons a l'esquerra la sortida de pàrquing conflictiva. Toni Solanelles
Però el comú està convençut que amb la millora que experimentarà la zona amb l’ampliació de les voreres, que alhora permetrà, segons les fonts consultades, ordenar molt millor tot l’espai, es limitarà molt la possibilitat que hi hagi algun ensurt, encara que el risc zero no es pot contemplar mai. Els responsables comunals no descarten mantenir una trobada amb la comunitat de propietaris de l’edifici que més inconvenients hi veu per mirar de trobar elements per reforçar més si cal la seguretat.

El nou accés.

Relacionat

Un nou accés al Parc Central genera malestar i temor entre veïns del carrer Roger Bernat III

Durant molts mesos, tot i estar fetes, les escales han estat tancades als vianants. Hi va haver una mena de descoordinació. Es va construir molt més ràpid l’esglaonat del que es pensava. Molt abans del que s’haurà efectuat la reforma de les voravies. Finalment, i davant els dubtes mostrats per l’oposició, el comú hauria decidit obrir l’escalinata, que parcialment s’ha tornat a tancar aquest dimecres per minimitzar els perills.

Comentaris

Trending