El comú de Canillo lloga Cal Casalé a Ransol per convertir-la en un nou atractiu turístic i cultural

La corporació vol que la casa pairal es pugui visitar i que també sigui un punt d’informació de les rutes de senderisme que hi ha a la vall de la Coma

Cal Casalé, a Ransol.
Cal Casalé, a Ransol. COMÚ DE CANILLO

El comú de Canillo vol continuar creant punts d’interès turístic a la parròquia, especialment de cara a l’estiu. És un dels objectius que persegueix la decisió de llogar Cal Casalé, a Ransol. La corporació preveu donar-li un doble ús: per un costat, que es pugui visitar i rememorar com era la vida a les cases pairals de la parròquia. Per l’altra, que sigui un punt d’informació sobre la vall de la Coma.

Es tracta d’un dels projectes que el comú ha inclòs en el pressupost per al 2023, aprovat tot just aquesta setmana. Cal Casalé és un dels immobles més significatius de Ransol. Ara, es considera que és interessant donar-li un nou ús que, a la vegada, ajudi a l’objectiu de crear nous punts d’atractiu turístic per a la parròquia.

En aquest cas, la idea és donar a la casa pairal un doble ús. Per un costat, cultural. S’adequarà perquè es pugui visitar i es pugui oferir una idea de com era la vida dels canillencs que hi residien en el passat. Per l’altra, es vol aprofitar el fet que es troba en una bona ubicació per accedir a la vall de la Coma.

Així, es considera que, a banda de l’ús més cultural, també es pot ubicar un punt d’informació per als visitants. En concret, serviria per donar detalls sobre els diferents circuits de senderisme existents a l’espai natural.

L’acord per llogar la casa ja s’ha tancat. El pressupost inclou una partida de 100.000 euros per adequar l’immoble, actuacions que s’impulsaran en els pròxims mesos.

Comentaris (6)

Trending