El comú admet moviments de terra a l’avinguda Santa Coloma encara que de poc abast

El cònsol menor reconeix que la darrera fuita d’aigua que hi va haver la mitjanit de dilluns a dimarts podria ser deguda a l’impacte de les obres que s’estan fent a la zona

La zona més conflictiva.
La zona més conflictiva. Toni Solanelles

El comú d’Andorra la Vella reconeix que “des del juny cap aquí”, a l’avinguda Santa Coloma, a l’altura de les obres de l’antic aparcament Giberga i dels números 28 i 30 del vial, s’ha pogut constatar com hi han continuat havent moviments de terra. “Poc moviment, molt poc moviment”, ha deixat clar el cònsol menor, David Astrié, que considera que amb les mesures disposades al juny la situació hauria d’estar sota control.

Ara bé, tot deixant clar que no és enginyer per a aquestes qüestions, Astrié també ha admès que la fuita d’aigua que hi va haver la matinada de dilluns a dimarts, molt probablement està relacionat amb aquests moviments, que haurien provocat “el desendoll de la canonada”. El tub comunal no es va trencar en cap cas. Sí que es va deixar anar en el seu embrancament amb l’immoble número 28 de l’esmentada avinguda.

Astrié ha deixat clar del moviment que s’observa a la via pública -voravia i calçada- i que és el que està monitoritzant el comú amb el suport escaient, després que d’ençà de l’ensurt del mes de juny es parles amb la constructora que està fent l’excavació a l’antic aparcament Giberga i que també hi intervingués la direcció facultativa de l’esmentada obra. Ells serien els que haurien adoptat les mesures escaients igual com el comú “va col·locar una bastida” a mode de porxo per evitar que caiguessin a la voravia rajoles de la façana de l’Hotel Bellpi, un dels edificis afectats per les fractures.

Quant als privats, òbviament, el cònsol menor ha deixat clar que el comú no hi té res a fer ni ha col·locat cap mesurador, però creu que tant les respectives propietats com les seves asseguradores estan fent les tasques de control i vigilància que s’escauen.

Un dels testimonis col·locats en una de les fractures, al juny (esquerra) i ara.

Relacionat

“Potser el que esperen és que caigui l’edifici”

Comentaris (3)

Trending