Comencen la temporada els 60 informadors turístics d’Andorra la Vella

Aquests treballadors formen part dels 162 eventuals que el comú contracta en diferents departaments per al període d’estiu

Els informadors turístics de la temporada d'estiu d'Andorra la Vella
Els informadors turístics de la temporada d'estiu d'Andorra la Vella

Aproximadament 60 joves iniciaran demà les seves tasques com a informadors turístics a Andorra la Vella. Concretament, s’ha contractat 45 informadors de carrer i 11 joves de reforç a l’Oficina de Turisme, fent tasques de guies culturals i de muntanya. El conseller de cultura i promoció turística, Miquel Canturri, ha explicat que s’ha mantingut una quantitat similar a la de l’any passat. Aquests joves formen part dels 162 treballadors eventuals que el comú ha contractat per a la temporada d’estiu.

Pressupostàriament, Andorra la Vella destina 70.000 euros per donar suport i contractar aquestes persones que, en gran part, fan de reforç a les diferents àrees en les quals estaran al llarg de l’estiu. Per a molts d’ells és la primera immersió en el món laboral, ja que tenen entre 16 i 25 anys. Tot i això, molts repeteixen experiència. Per exemple, Enric Capdevila, per qui és el seu tercer any com a eventual.

Canturri ha apuntat que, d’aquesta seixantena de joves que començaran a partir de demà la seva feina d’estiu, ho faran en dues modalitats de contractació diferents. D’una banda, aquells que estaran a l’oficina de turisme, amb un uniforme blanc, estaran tot l’estiu treballant. Al contrari, els informadors de carrer, amb un uniforme blau, ho faran en dos torns. “Uns començaran ara i estaran fins agost, i els altres començaran en agost i estaran fins setembre”.

El comú d’Andorra la vella té un total de 162 treballadors eventuals en diferents serveis. La majoria són aquests informadors turístics, però també hi ha una gran quantitat de monitors de lleure, sigui als casals d’infants o bé per donar resposta a l’oferta d’activitats esportives que s’ofereixen durant l’estiu. En total, el pressupost per contractar tots aquests joves és de 250.000 euros.

 

Comentaris

Trending