Coldplay substituirà el ‘Canon’ de Pachelbel a partir del setembre en les fonts lluminoses

La nova atracció d’Andorra la Vella està funcionant molt bé, amb centenars de persones que diàriament segueixen els dos passis que es fan

'El llac dels cignes' en un dels passis a la font de llums i colors
'El llac dels cignes' en un dels passis a la font de llums i colors Toni Solanelles

Les fonts lluminoses sobre el riu Valira, entre la plaça de la Rotonda i el Pont de París, s’han convertit en poques setmanes en un nou reclam turístic d’Andorra la Vella. Si l’escultura de Dalí ja era d’allò més fotografiat, i el rètol lluminós amb el nom de la parròquia tot un atractiu, el muntatge d’aigua, música i llum de colors està esdevenint un referent. I al setembre, si no hi ha res de nou, viurà els primers canvis. En principi, per dotar de més dinamisme el muntatge i actualitzar-lo.

La nova atracció de la capital està funcionant molt bé. Cert, que l’estiu convida més a passejar pel carrer i és relativament fàcil que hi hagi gent pel carrer que, volent o sense voler, s’aplegui al tomb del passeig del riu -la seva remodelació, que no és un fet menor, també ha convertit l’espai en més agradable per a vianants- per seguir un dels dos passis que cada dia es fan. De dilluns a diumenge. Sense parar. A les 10 i a 3/4 d’11 de la nit. A partir de la tardor, de ben segur que els passis s’avançaran una mica d’hora.

I el que està clar, segons que ha pogut saber l’Altaveu, és que hi haurà canvis en les coreografies. ‘El llac dels cignes’, que és el segon muntatge que es fa, es mantindrà. D’uns tres minuts, i encara que amb un final una mica inesperat, es mostra espectacular i dinàmic. En canvi, la primera de les dues coreografies que s’estan mostrant ara per ara, l’amenitzada amb el ‘Canon’ de Pachelbel, es fa llarg -són quelcom més de sis minuts- i poc amè. Li falta ritme, espectacularitat. I el muntatge de llum acompanya la música.

Coldplay - Viva la Vida

Per això el ‘Canon’ deixarà pas a Coldplay. A partir del mes de setembre, un dels temes del quintet britànic, molt probablement l’aclamat ‘Viva la Vida’, que ha esdevingut una mena d’himne per a diverses generacions, agafarà el relleu de Pachelbel. De fet, ja entrava dins les previsions fins i tot abans de l’estrena oficial de les fonts del passeig del riu, d’oferir una composició que girés al tomb d’una peça musical molt més actual que les dues que s’ofereixen actualment. Però no s’hi va ser a temps.

El comú ha hagut de treballar de valent per aconseguir poder disposar dels drets necessaris per poder reproduir la música de Coldplay en la coreografia. I no serà l’única que s’oferirà. Ja hi ha la previsió de poder posar en marxa muntatges puntuals en èpoques o dies concrets. Com poden ser algunes nadales quan s’escaigui o fins i tot mirar de posar en marxa coreografies encara més puntuals i de temàtica local. No està descartat, per exemple, que en algun moment pugui arribar a sonar ‘El gran Carlemany’.

Comentaris (11)

Trending