El cicle ha estat presentat per la cònsol menor i responsable de Cultura del comú, Eva Choy, cònsol menor i el director de l’IEA, Marc Pons, director de l’IEA. A banda de les conferències, durant deu dies a la sala cèntrica del poble d’Ordino, es podran veure l’exposició de catifes, ‘Catifes de la Ruta de la Seda’, realitzada amb la col·laboració d’un col·leccionista privat iranià a Andorra, i la mostra de fotografia ‘Pèrsia’, de l’artista Lluís Vilaró.
La xerrada inaugural anirà a càrrec d’un convidat habitual del cicle, Eugeni Bregolat. Amb el títol ‘La Ruta de la Seda, economia i geopolítica’, el dimecres 5 de maig el diplomàtic i ex ambaixador d’Espanya a la Xina, es remunta a l’antiga ruta amb Europa per explicar com actualment es troba al servei del desenvolupament econòmic i geopolític de la nova Xina.
El dissabte 8 de maig, la conferència l’oferirà Patrícia Almarcegui, escriptora i professora de Literatura comparada, sota el títol ‘Viatge en femení a l’Àsia Central; el que quedava per explicar’. En aquest cas s’explicarà l’experiència i el testimoni de quatre dones viatgeres a l’Àsia Central
El 12 de maig serà el periodista i documentalista Andoni Candeal qui ofereixi la xerrada ‘Tibet: entre pastors de iacs i lleopards de les neus’. En el cicle també hi participaran Agustí Pàniker, el periodista Xavier Moret o la col·laboradora del CENMA i cicloturista Aina Margalef. També destaquen un taller de tapís, amb l‘artista Francesca Piñol i un altre de cuina iraniana, a càrrec de Lluïsa Domínguez, que tancarà el cicle.
Enguany, caldrà fer reserva prèvia de forma telefònica (878 136) per assistir a qualsevol acte. Tots tindran aforaments limitats i un protocol sanitari específic per garantir la seguretat dels assistents. Totes les activitats són gratuïtes i si es vol ampliar la informació es pot consultar la web específica del cicle.
Comentaris (1)