El centre de dia de Sant Julià serà una realitat ben aviat

S'instal·la a la planta baixa de l'edifici de l'antic hotel Glòria on hi ha la Llar de Lòria, el departament de Socials i el Centre d'Atenció Primària (CAP)

Comentaris

Padrines a la Llar de Lòria.
Padrines a la Llar de Lòria. Comú de Sant Julià de Lòria

Sant Julia de Lòria comptarà ben aviat amb el centre de dia que s'ubicarà a la planta baixa de l'edifici de l'antic hotel Glòria on també hi ha la Llar de Lòria, el departament de Socials i el Centre d'Atenció Primària de la parròquia. Les obres ja s'han acabat i han d'arribar els mobles i acabar els tràmits administratius.

El del centre de dia és un projecte que ja es va tractar en l'anterior legislatura després de descartar el menjador social perquè només s'hi van interessar cinc padrins. El local tindrà capacitat per a deu persones i s'han portar amb precisió tot els terminis ja que durant l'estiu, el cònsol major Josep Majoral ja va anunciar que estaria a punt pel mes de desembre

La posada en marxa del centre de dia també figurava en el programa electoral de Desperta Laurèdia. Els consellers comunals de Desperta Laurèdia de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat i Maria Àngels Aché van visitar el centre de dia ‘Com a casa’ del comú de Canillo. Aplica un model pioner, centrat a la persona. Van recollir informació per presentar-ho a la comissió de Socials del comú que presideix la consellera Maria Servat.

La iniciativa Com a casa es va posar en marxa a Canillo l’abril del 2019 al centre Perecaus.  Té una capacitat per atendre fins a 18 persones, que han de ser autònomes, ja que no està contemplat com a centre sociosanitari. Una coordinadora responsable, un auxiliar clínic i una persona encarregada de la cuina i la neteja són el personal que hi treballa.

Comentaris

Trending