La catorzena Ruta de la Tapa compta amb dotze establiments, actuacions de mags i el ‘Corretapes’

Tindrà lloc del 9 al 20 de maig a Sant Julià de Lòria, i es redueix d'un mes a dues setmanes responent a una petició dels restauradors

Comentaris

Canòlich Ribot i Mireia Codina abans de la roda de premsa d'aquest dimecres.
Canòlich Ribot i Mireia Codina abans de la roda de premsa d'aquest dimecres. BRU NOYA

La catorzena Ruta de la Tapa de Sant Julià de Lòria tindrà lloc del 9 al 20 de maig amb 12 participants amb dos de nous, el Racó de l'Anna i el Rosario Lejano, Rincón Querido. Hi haurà actuacions de mags. La novetat enguany és el 'Corretapes' que organitza la Colla Laurediana amb la banda dels germans Mc Clown per incentivar la participació dels joves.

La cònsol menor. Mireia Codina ha dit que l'objectiu "és promocionar i donar visibilitat als establiments de la parròquia. És una ruta consolidada a nivell nacional perquè ve gent d'altres parròquies". Hi col·laboren 75 empreses que proporcionen els.regals. La cap del departament de Turisme, Canòlich Ribot ha explicat que s'ha reduït d'un mes a dues setmanes a petició dels restauradors. S'ha afegit un premi que ha estat votat per 'influencers' catalanes i una de laurediana. S'ha mantingut el preu de 3,5 euros per consumició (tapa + cervesa). Hi haurà premis per als restauradors i per als participants.

A partir de dilluns vinent, les persones interessades a fer el recorregut de la Ruta de la tapa ja es podran inscriure en la pàgina web (www.rutadelatapasjl.com) i començar-lo a partir de l'endemà. Hi haurà premis per tots aquells que completin la ruta a través de l'aplicació i per a aquesta edició es compta amb 110 lots a repartir entre tots els participants. Els dos establiments que s'afegeixen a la iniciativa per primera vegada seran El Racó de l'Anna que presentarà una tapa apta per a celíacs i intolerants al gluten anomenada 'Brandada Blanca Neus', i Rosario Lejano, Rincón Querido,, un restaurant argentí situat a Aixovall que presentarà una empanada criolla. 

L'oferta la completaran altres restaurants habituals en l'esdeveniment com és el cas de la Pizzeria Angelo, que presentarà, La tapa Kanalla; el restaurant La Passa, amb la tapa Mos; el bar Eurocenter amb Les nostres Bifanes; la pastisseria El Cigne amb Pralineta (tapa dolça)el bar restaurant Muntanya amb Trio de sabors; el bar Fusió Crep&Burguer amb Experiència; el Bare Nostrum amb Sabor del Principat i cremós de pop; el restaurant La Caülla amb la tapa Mitja lluna; l'snack bar La Valireta amb Ragout amb tòfona, i la cafeteria Sant Eloi amb el seu plat Mar i muntanya.

El jurat d'aquest any estarà format per Carles Flinch, Ramon Sasplugas, Ezequiel Goldsmith i Marc Noguera, exprofessor de cuina al Lycée Comte de Foix. Des del comú s'ha anunciat que enguany s'ha optat per engegar un concurs intern entre els membres de la corporació i les persones que surtin guanyadores seran obsequiades amb un àpat en alguns dels restaurants dels xefs esmentats. En total, els premis per als restauradors que es repartiran aquest any estan valorats en 7.500 euros.

Quant a les activitats que complementen la Ruta de la tapa, es comptarà amb els espectacles de màgia de la mà del mag Reivax (el 10 de maig a partir de les 19 hores), del mag Esparragow (l'11 de maig a partir de les 19.30 hores), el mag andorrà Marc Ferrer (el 17 de maig a partir de les 19 hores), i el mag Centenarius (el 18 de maig a partir de les 19.30 hores). Com a novetat, el Corretapes organitzat per la Colla Laurediana, i en el qual també prendrà part la banda dels germans McClown, tindrà lloc el 12 de maig, a partir de les 19 hores, i el 13 de maig a partir de les 19.30 hores.

L'objectiu del comú és arribar a les 6.200 tapes venudes i a les 4.700 votacions registrades durant l'edició de l'any passat. Mireia Codina ha recordat que el 2022 la Ruta es va allargar durant un mes i, eguany seran ues setmanes. "Esperem almenys igualar la xifra. Volem fer que la gent de fora vingui i que realment puguem tenir una xifra superior", ha destacat. A més, la cònsol menor també ha volgut subratllar la descentralització de l'activitat gràcies a la participació d'establiments més allunyats del centre com són la cafeteria del centre comercial Sant Eloi, a la carretera d'Espanya, i el Rosario Lejano, Rincón Querido d'Aixovall. També ha culpat la falta de personal en alguns dels establiments al fet que no tots els establiments que podrien participar ho facin.

Comentaris (1)

Trending