La Casa de la Muntanya transforma l'educació ambiental dels escolars amb visites més interactives

El centre està preparat per rebre visites d’alumnes de primària i secundària amb l’objectiu de fer una descoberta guiada per la diversitat biològica d’Ordino i d’Andorra

Visita d'escolars a la Casa de la Muntanya.
Visita d'escolars a la Casa de la Muntanya. COMÚ D'ORDINO

Els alumnes de tercer de l’Escola Andorrana d’Escaldes-Engordany han visitat aquest dimarts la Casa de la Muntanya d'Ordino. El centre està preparat per rebre visites d’alumnes de primària i secundària amb l’objectiu de fer una descoberta guiada per la diversitat biològica d’Ordino i d’Andorra, ja sigui d’un hàbitat en particular, el funcionament dels ecosistemes i la configuració del paisatge.

Una oferta de temàtiques i continguts adaptable a demanda dels programes docents. De la mateixa manera, es continuen oferint visites guiades al Parc natural de la vall de Sorteny per complementar la visita. La declaració de la vall d’Ordino com a Reserva de la biosfera, posa en relleu l’espai creat pera la divulgació del medi natural.

La principal transformació de millora es dona gràcies als mitjans audiovisuals i tecnològics que disposa el nou centre i permeten una major interactivitat amb l’estudiant. Algunes de les eines i recursos que s’utilitzen són quatre pantalles tàctils amb continguts sobre els hàbitats i les espècies del medi natural d’Andorra.

A més de la informació, s’inclouen jocs i activitats per captar l’atenció dels més petits. Destaquen les projeccions panoràmiques amb imatges aèries enregistrades amb dron i una maqueta en 3D d’Andorra, que permet veure a simple vista l’orografia de tot el país. La maqueta que permet generar mapes segons la informació que ens interessi obtenir i reflectir com ara el relleu i la vegetació, ha estat creada i dissenyada pel Cenma. Un espai multimèdia i de realitat virtual per explorar el territori de forma immersiva són altres atractius que es presenten al visitant.

Etiquetes

Comentaris

Trending