Casa Calbó lamenta l’oblit a què han sotmès Soldeu alguns comuns de Canillo

Josep Areny recorda que la plataforma esquiable és una inversió privada i demana fer actuacions per aconseguir que el turista que arribi al país sigui de major poder adquisitiu

Daniel i Josep Areny durant la reunió de poble.
Daniel i Josep Areny durant la reunió de poble. T. S.

Pel poder que té i els establiments hotelers que lidera, Casa Calbó és un dels emblemes -amb el permís de Crèdit Andorrà- de Soldeu. D’aquí que quan la família Areny parla, se l’escolta. L’empresari i durant moltes fases de la història contemporània andorrana polític Josep Areny considera que massa sovint els comuns de Canillo han oblidat el veïnat de Soldeu. D’aquí que, genèricament, valori en positiu l’actuació de la corporació per remodelar el nucli antic de Soldeu.

Areny va agrair aquest dijous a la tarda, durant la reunió de poble del veïnat de Soldeu per exposar el projecte de remodelació dels carrers Major i de les Terres, que el comú actual hagués pensat en Soldeu. Alhora, va mostrar el seu acord amb l’actuació projectada tot i sol·licitar algunes modificacions que va assegurar que preferia fer en privat, en una visita concertada a la corporació.

Públicament, l’empresari, titular d’hotels com l’Hermitage o el Village, dos emblemes de la localitat i gairebé del país, va deixar clar amb certa contundència i com molest que l’obra de la plataforma esquiable és una inversió privada. Una obra impulsada per un negoci privat. Areny va recordar que qui va finançar el projecte havia estat Ensisa -de la qual el comú de Canillo té més del 50% de la participació accionarial- menystenint en certa forma la implicació pública, que va des de l’aportació comunal com a accionista de la societat que explota les pistes d’esquí fins al fet que el projecte es declarés d’interès nacional. L’empresari va obviar que el principal beneficiari de tota la moguda són els seus propis establiments hotelers.

També un altre integrant de cal Calbó, Daniel Areny, va lamentar que el comú de Canillo no hagi complert sempre amb els compromisos adoptats per la pròpia corporació quan s’ha tractat de dur a terme millores relacionades amb Soldeu. I així va exposar un exemple d’unes actuacions de millora que el comú va acordar essent Daniel Areny cònsol menor de la parròquia -en la recta final del segon mandat Casadevall-Bonell, quan tots dos havien dimitit el 2011 per ocupar altres càrrecs- i que posteriorment mai no es van realitzar.

Comentaris (16)

Trending